Imenovanja i razrješenja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić donio je odluke glede dijecezanskih svećenika i središnjih ustanova.

Banić, mons. Pavao, kanonik: razrješuje se službe župnika Župe sv. Marke ev., Makarska i Župe sv. Ivana Krstitelja, Makar-Kotišina, a imenuje se duhovnim asistentom u Svetištu Gospe Lurdske, Vepric.

Bavčević, don Alojzije: razrješuje se službe duhovnoga asistenta u Svetištu Gospe Lurdske, Vepric, i stavlja se u stanje mira.

Bezina, don Ivo: razrješuje se službe duhovnika Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu i službe upravitelja Župe Presvetoga Trojstva, Sitno Donje, a imenuje ravnateljem Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu.

Bodrožić, don Stipan: razrješuje se službe župnika Župe Gospe od Anđela, Trogir, a imenuje se župnikom Župe Uznesenja BDM, Blato n/C, i župnim upraviteljem Župe Uznesenja BDM, Podgrađe, sa svim pravima i obvezama župnika.

Goleš, don Igor, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u župama sv. Nikole b., Metković, Borovci i Nova Sela n/N.

Kovačević, don Danko: nakon uspješno završenoga licencijatskog studija društvene komunikacije na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa u Rimu imenuje se vicerektorom u Centralnomu bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Lovrinčević, don Jure: razrješuje se službe župnoga vikara Župe sv. Marke ev., Makarska, a imenuje župnikom iste župe te župnim upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja, Makar-Kotišina, sa svim pravima i obvezama župnika.

Ljubas, don Stipe: razrješuje se službe župnika Župe sv. Mihovil ark., Trilj, i službe dekana Cetinskoga dekanata, te mu se daje bolovanje.

Mamić, don Ivan, mladomisnik: razrješuje se službe prefekta u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu, a imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Marka ev., Makarska.

Maršić, don Danijel, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Josipa, Split-Mertojak.

Mikačić, don Nikola: razrješuje se službe župnika Župe Gospe od Zdravlja, Podstrana, a imenuje se župnikom Župe Gospe od Anđela, Trogir.

Prkut, don Dino: razrješuje se službe župnoga vikara u župama sv. Nikole b., Metković, Borovci i Nova Sela n/N, a imenuje se župnikom Župe Uznesenja BDM, Rogoznica.

Ribičić, don Nediljko: razrješuje se službe župnika župe sv. Antuna Padovanskoga, Svib, i stavlja u stanje mira.

Šakić, don Mirko: razrješuje se službe župnoga vikara Župe sv. Josipa, Split-Mertojak, a imenuje se župnikom Župe Gospe od Zdravlja, Podstrana.

Šesto, don Ivan, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u Župi Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka.

Vidović, don Radojko, prepozit Prvostolnoga kaptola: razrješuje se službe župnika Župe Uznesenja BDM, Rogoznica, a imenuje se župnikom Župe sv. Matije ap., Split – Ravne Njive.

Volarević, don Slavko: razrješuje se službe župnoga vikara u Župi Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, a imenuje se župnikom Župe sv. Mihovil ark., Trilj.

Vrdoljak, don Ivan: razrješuje se službe župnika Župe Uznesenja BDM, Podgrađe, i službe župnoga upravitelja Župe Uznesenja BDM, Blato n/C, a imenuje se župnikom Župe Presvetoga Trojstva, Sitno Donje.

Vrdoljak, mons. Jure, kanonik: razrješuje se službe župnika Župe sv. Mateja ap., Split – Ravne Njive, a imenuje se duhovnikom Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu te nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral ministranata.

Pastoral mladih i studenata: Uzimajući u obzir vrlo dobra iskustva drugih biskupija, a osobito narav i zahtjevnost pastorala mladih i pastorala studenata te imajući u vidu dobro mjesne Crkve, don Antun Mate Antunović razrješuje se službe župnoga vikara Župe Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, službe pomoćnika kapelana za mlade i službe pomoćnika studentskoga kapelana te se imenuje studentskim kapelanom Sveučilišta u Splitu, dok se don Ivan Terze razrješuje iste službe te nastavlja obavljati službe župnika Župe Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, i nadbiskupijskoga povjerenika za pastoral mladih.

Centralno bogoslovno sjemenište: Dosadašnja odgojiteljska ekipa razrješuje se na osobni zahtjev, a imenuju se don Vedran Torić za rektora, don Danko Kovačević za vicerektora i kanonik mons. Jure Vrdoljak za duhovnika.

Nadbiskupski arhiv: S danom 1. listopada 2023. razrješuje se dosadašnji voditelj prof. dr. sc. don Slavko Kovačić i stavlja u stanje mira, a za novoga voditelja imenuje se dosadašnji arhivar g. Ivan Balta, laik.

Ako nije naznačeno drugačije, svi navedeni dekreti stupili su na snagu 16. kolovoza 2023. godine.

Split, iz Ureda Nadbiskupa, 29. kolovoza 2023. god.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Kandidati za prezbiterat Splitsko-makarske nadbiskupije ispovijedili su vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj ...
Dan svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije upriličen je, u srijedu 22. svibnja, u Marijanskom svetištu i Duhovnom ...
U splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra, na Duhovski ponedjeljak i blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, 20. ...
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu svečano je u četvrtak, 16. svibnja, proslavio svoj dan i 25. ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić primio je, u ponedjeljak 13. svibnja, u Nadbiskupskom ...
Župa Prečistog Srca Marijina na splitskim Škrapama proslavila je u ponedjeljak 13. svibnja župnu svetkovinu Gospe ...
Župa Svetoga Spasa na splitskim Mejašima proslavila je u četvrtak 9. svibnja župnu svetkovinu Uzašašća Gospodinova te ...
Blagdan Gospe Posrednice svih milosti svečano je proslavljen u srijedu 8. svibnja u Župi Uznesenja BDM Katuni Kreševo ...