Proslava sv. Jure, zaštitnika Poljica

U nedjelju 23. travnja procesijom i euharistijskim slavljem koje je predvodio Poljičanin vojni biskup mons. Jure Bogdan poljička župa u Gatima svečano je proslavila svoga nebeskog zaštitnika sv. Juru ispred crkvice sv. Jure na Gracu.

Solinska župa Sv. Kajo proslavila 50 godina postojanja

Solinska župa Sv. Kajo proslavila je 50 godina postojanja središnjim misnim slavljem koje je u subotu, 22. travnja u crkvi Sv. Kaja predvodio mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji sa župnikom don Nikolom Bodrožićem-Selak i ostalim svećenicima.

Uprizorenje Muke Gospodnje u Trogiru

Već dvanaestu godinu zaredom mladi iz zajednice „Emaus“ župe Gospe od Anđela iz Trogira na Cvjetnicu su organizirali Uprizorenje Muke Gospodnje u kojoj prikazuju scene posljednjih sati Isusovog života.

Križni put grada Trogira

U petak pete korizmene nedjelje održan je tradicionalni križni put grada Trogira „Od Gospe do Gospe“ koji ide od župne crkve Gospe od Anđela do crkve Gospe od Demunta. Križni put je već godinama tematski osmišljen te je tekst isključivo autorsko djelo, a kako smo u Godini očinstva i tema je bila prilagođena tome. Tekst križnog puta napisao je g. Miroslav Knez, župljanin župe Gospe od...

Križni put Sinja i Cetinske krajine

Tradicionalni križni put prema Gospinom gradu u Sinju, na kojem se tisuće kršćanskih vjernika prisjećaju Isusove muke, smrti i uskrsnuća održan je u petak, 7. travnja.

3. Biblijsko bdijenje na Sućidru

Treću godinu zaredom u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu slavi se Riječ Božja biblijskim bdijenjem. Danonoćno, pet dana i noći čita se biblija u posebno milosnom, korizmenom vremenu.

Split: Josipovo svečano proslavljeno kod franjevaca trećoredaca

U prepunoj samostanskoj crkvi sv. Josipa i župe Svete obitelji u Splitu kojom upravljaju franjevci trećoredci, u kojoj se blagdan svetoga Josipa slavi više od sedamdeset godina svečano je večernjom službom Božjom 20. ožujka proslavljen blagdan svetoga Josipa, zaštitnika Katoličke crkve i hrvatskog naroda.  

Danonoćno čitanje Biblije u katedrali sv. Marka u Makarskoj

Župnik mons. Pavao Banić i župni vikar don Ante Kelava organizirali su, prvi put, u župi Sv. Marka evanđeliste u Makarskoj, danonoćno – maratonsko čitanje Biblije. Nakana je bila da se cijela Biblija, od prve do posljednje stranice, u neprekinutom čitanju, danju i noću, pročita naglas u katedrali, sa ambona.

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku proslavila 25. obljetnicu postojanja

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je proslavila blagdan svoga nebeskog zaštitnika i 25. obljetnicu postojanja u ponedjeljak 20. ožujka. Središnje misno slavlje u ispunjenoj crkvi sv. Josipa predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji sa župnikom don Vjenceslavom Kujundžićem i još osam svećenika. Na početku misnoga slavlja nadbiskup je...