Proslava Gospe Fatimske na Blatinama-Škrapama

Župa Prečistog srca Marijina – Gospe Fatimske na Blatinama-Škrapama u Splitu u petak, 13. svibnja, svečano je proslavila svetkovinu svoje nebeske zaštitnice – Blažene Djevice Marje – Gospe Fatimske. Nakon dvije godine ograničenja zbog protuepidemioloških mjera, ove je godine bila prilika u punini proslaviti ovu svetkovinu, kako je to i bio običaj prije kriznih godina, a što se u Narodu...

Proslavljen blagdan sv. Leopolda u Prudu

Župa Vid proslavila je blagdan  suzaštitnika - sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak 12. svibnja u Prudu misnim slavljem koje je predvodio župni vikar metkovske Župe sv. Ilije proroka fra Dario Sinković.

Duhovna obnova u Župi sv. Ante u Tučepima

U četvrtak 5. svibnja u Župi sv. Ante u Tučepima, u crkvi sv. Nikole Tavelića  održana je duhovna obnova koja je počela 28. travnja, a održavat će se svakog četvrtka do  2. lipnja.

Proslava sv. Marka u Makarskoj

Svečano je u ponedjeljak, 25. travnja, u Makarskoj proslavljen blagdan svetog Marka evanđelista, zaštitnika župne zajednice i naslovnika katedrale.

Posveta obnovljene crkve i novoga oltara u župi sv. Pavla apostola na splitskim Pujankama

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je na nedjelju Božjeg milosrđa, 24. travnja, svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio obnovljenu crkvu na splitskim Pujankama koja nosi ime sv. Pavla apostola. U koncelebraciji bili su sadašnji župnik don Božo Renjić te prvi župnik don Stjepan Lončar, kao i ostali svećenici koji su bili na službi u...

Uprizorenje Muke Kristove u Brnazama

Na blagdan Cvjetnice u nedjelju 10. travnja 2022. godine u Župi Gospe Sinjske u filijalnoj zajednici u Brnazama, po prvi put je održano uprizorenje Muke Kristove. U projektu su sudjelovali Udruga naše Brnaze, Sinjsko pučko kazalište i Zajednica sv. Nikole Tavelića u Brnazama.