Blagdan sv. Luke proslavljen u Baćini

Ispred crkve Sv. Luke evanđelista u Baćini, koja ove godine slavi 400. obljetnicu od prvog spomena, misno slavlje na svečev blagdan u ponedjeljak 18. listopada predvodio je prof. dr. don Ivan Kešina.

Slavlje početka Sinodalnog hoda za Splitsko-makarsku nadbiskupiju

Nakon što je papa Franjo u Rimu 9. i 10. listopada otvorio Sinodalni hod priprave za XVI. generalnu Sinodu koja će se održati 2023. godine na temu „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“, 16. listopada su se tom putu Kristove Crkve pridružile sve biskupije svijeta, pa tako i naša Splitsko-makarska nadbiskupija.

Proslava Materinstva Blažene Djevice Marije na splitskim Brdima

Župa Materinstva Blažene Djevice Marije sa splitskih Brda proslavila je istoimenu župnu svetkovinu u nedjelju 10. listopada. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, a u koncelebraciji su bili župnik don Darko Matijević i don Nikola Šakić. Na misi je pjevao župni zbor.

„Blažena Djevica Marija je u svom srcu pristala na...

Proslava blagdana BDM od krunice u Metkoviću

Župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću blagdan suzaštitnice BDM od krunice proslavila je u nedjelju 10. listopada misnim slavljem koje je predvodio svećenik Sisačke biskupije don Mario Stjepan Šikić.

Blagdan Gospe od Ružarija u trogirskom dominikanskom samostanu i Nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića

Blagdan Gospe od Ružarija obilježen je procesijom i misnim slavljima u trogirskom dominikanskom samostanu i Nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića. Uoči misnog slavlja, kojeg je predvodio starješina dominikanskog samostana fr. Petar Galić, OP, održana je procesija Gospinim kipom ulicama grada, a tradicionalno su ga nosili članovi Udruge Gospe od Karmela.

Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U ponedjeljak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.

Mons. Lingua predvodio proslavu župne svetkovine sv. Mihovila u Trilju

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua je u srijedu 29. rujna predslavio središnje misno slavlje u Župi sv. Mihovila u Trilju. Proslava je započela procesijom s kipom sv. Mihovila te relikvijarom s kamenom s mjesta ukazanja sv. Mihovila i moćima Miroslava Bulešića, Alojzija Stepinca i Ivana Pavla II. koji je nosio mons. Lingua. Slavlje se nastavilo ispred crkve...