potres 2d

IBAN: HR29 2340 0091 1000 9261 5
Poziv na broj: HR00 29122020
Opis plaćanja: Za stradale u potresu

Skeniranjem koda možete uplatiti 50 kuna (ili iznos po svom izboru) na IBAN Caritasa SMN.

 

Misa na blagdan sv. Stjepana u Trogiru

U samostanskoj crvi Sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru, 26. prosinca proslavljen je blagdan sv. Stjepana. Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je fr. Petar Galić, OP uz pratnju crkvenih pučkih i sudjelovanje domaćih vjernika kao i vjernika iz šire okolice.

Blagdan sv. Stjepana Prvomučenika proslavljen u Opuzenu

Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika 26. prosinca, u crkvi sv. Stjepana u Opuzenu, središnju misu predvodio je rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa Split don Jure Bjeliš u koncelebraciji župnika don Ante Antunovića. Slavlje na orguljama animirala je prof. Marijana Franičević.

Proslava Bezgrešnoga začeća kod franjevaca konventualaca u Splitu

Dana 8. prosinca 2020. godine u samostanskoj crkvi sv. Frane na Obali u Splitu proslavljena je svetkovina Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije. Svečanu svetu misu u 19 sati predslavio je fra Martin Jaković, gvardijan i župnik. Usprkos ograničenom broju vjernika u crkvi, okupio se lijep broj vjernika koji su svetu misu pratili iz klaustra samostana.

Proslavljen blagdan sv. Nikole kod sestara koludrica u Trogiru

U Župi sv. Lovre u povijesnoj crkvi sv. Nikole kod sestara Benediktinki u Trogiru, 6. prosinca, proslavljen je blagdan sv. Nikole. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je prof. dr. sc. fra Ante Vučković s KBF-a u Splitz uz koncelebraciju don Dražena Balića, fr. Petra Galića, OP i fra Matije Matošević.

U homiliji fra Ante Vučković je razmišljao o darivanju te napomenuo da su...

Blagdan sv. Nikole biskupa proslavljen u Metkoviću

Metkovska Župa sv. Nikole biskupa u nedjelju 6. prosinca proslavila je nebeskog zaštitnika - sv. Nikolu. Slavljeno je šest svetih misa, a središnju je predslavio don Mijo Šurlin, upravitelj svetišta Vepric. U koncelebraciji je bio neretvanski dekan i župnik don Davor Bilandžić, a đakonirao je don Roko Kaštelan. Misno slavlje glazbom na orguljama, uzveličao je mo. don Ivan Urlić. Zbog...

Proslavljen blagdan sv. Nikole na Čiovu

Na Čiovu, u Župi sv. Jakova, proslavljen je blagdan sv. Nikole, u nedjelju 6. prosinca, u povijesnoj crkvi sv. Nikole iz 9. stoljeća. Svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Matija Matošević.

Blagdan sv. Barbare proslavljen u Kominu

Župa svetog Ante u Kominu proslavila je u petak 4. prosinca zavjetnu svetkovinu - sv. Barbaru, ovoga puta, bez ophoda s kipom svetice. Misno slavlje predslavio je župnik don Dražen Dukić.

Proslavljen blagdan sv. Barbare u Trogiru

U Župi sv. Lovre u Trogiru, 4. prosinca, proslavljen je blagdan sv. Barbare. Svečano misno slavlje predvodio je don Dražen Balić uz koncelebraciju dekana i katedralnog župnika don Vinka Sanadera. Svečana sv. misa održana je u katedrali umjesto u bazilici sv. Barbare zbog trenutačne epidemiološke situacije.