Proslavljen blagdan Gospe od Ružarija, suzaštitnice župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću

Župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću blagdan svoje suzaštitnice - Gospe od Ružarija, tradicionalno proslavlja na Dan neovisnosti, ove godine u nedjelju 8. listopada. Slavljene su dvije mise a središnju, kojoj je prethodila procesija, predvodio je don Edvard Punda, prof. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i ravnatelj splitskog Nadbiskupskog sjemeništa. U koncelebraciji su bili...

U samostanu sv. Frane na Obali proslavljen blagdan sv. Franje Asiškoga

U prepunoj župnoj i samostanskoj crkvi sv. Franje, franjevaca konventualaca na Obali u Splitu, 4. listopada proslavljen je blagdan sv. Franje Asiškoga. Svečano misno slavlje uz pjevanje župnog zbora predvodio je dr. fra Ante Vučković, profesor na KBF u Splitu u koncelebraciji s domaćim gvardijanom i župnikom fra Žarkom Relotom i sedmoricom svećenika. 

Svečano proslavljen sv. Franjo u Imotskom

Nakon devetodnevne duhovne priprave u srijedu, 4.listopada svečano je proslavljen blagdan sv. Franje, imotskoga župnog zaštitnika i naslovnika crkve.

Blagoslovom brončanog kipa sv. Mihovila obilježen zaštitnik župe u Prološcu

Blagoslovom novopostavljenog bronačnog kipa sv. Mihovila te zavjetnim danom imotskih policajaca, učenika i djelatnika OŠ "Ivan Leko" te lovaca iz LU "Ričina"-Proložac u petak 29. rujna na posebno svečan način proslavljen je i obilježen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika župe Proložac. Svečano misno slavlje kojem su prethodila tri dana duhovne priprave predvodio je dr. fra Željko Tolić...

Svečano proslavljen sv. Mihovil u Podbablju

Župljani Podbablja svečanim misnim slavljem u petak 29. rujna proslavili su blagdan svoga suzaštitnika sv. Mihovila koji se štuje kao naslovnik i zaštitnik crkve koja se nalazi u Podbablju Gornjem u zaseoku Gudelji na samoj granici sa susjednom župom Runovići. 

Proložac: Prvog dana trodnevnice sv. Mihovilu okupili se članovi OFS-a iz Imotske krajine

Prvog dana trodnevnice sv. Mihovilu, prološkom župnom zaštitniku, dvjestotinjak članova OFS-a iz Imotske krajine koji su pristigli iz mjesnih bratstava: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci okupili su se u utorak, 26. rujna u župnoj crkvi Sv. Mihovila gdje su zajedničkim misnim slavljem i druženjem uveličali blagdan zaštitnika svoga mjesnog bratstva i početak...

Solin: Proslavljen blagdan Kraljice mučenika

Župljani župe Solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu svečano su u nedjelju 24. rujna misnim slavljem kojemu je prethodila procesija s Gospinim kipom proslavili župni blagdan Kraljice mučenika kojoj je posvećena župna crkva. Crkvu je posvetio nadbiskup Marin Barišić 19. rujna 2004. godine pa se stoga župni blagdan slavi u prvu nedjelju nakon 19. rujna.

Blagdan sv. Mateja apostola na splitskim Ravnim Njivama

Župa sv. Mateja apostola i evanđelista na splitskim Ravnim Njivama svečano je u četvrtak, 21. rujna proslavila svoga nebeskog zaštitnika, jednog od dvanaestorice Isusovih učenika, carinika iz Kafarnauma zvanog Levi, koji je na Isusov poziv spremno napustio dotadašnji život i krenuo za svojim Učiteljem.

Blagoslovljen križ u kapeli Uzvišenja Svetog Križa na Galičaku u župi Komin

U zavjetnoj kapeli Uzvišenja svetog Križa na Galičaku u župi Komin, gdje se misa slavi samo prve nedjelje nakon blagdana Uzvišenja svetog Križa, misno slavlje 17. rujna predvodio je župnik don Petar Perleta koji je tom prigodom blagoslovio križ postavljen na oltaru, te slike Srca Isusova i Srca Marijina.

Proslavljen blagdan Gospe Žalosne na splitskim Kašjunima

Vjernici župe Sv. Stjepana pod borovima i štovatelji Gospe Žalosne proslavili su njezin blagdan u subotu, 16. rujna kod crkve Gospe Žalosne na splitskim Kašjunima. Misno je slavlje predvodio don Tonči Kusanović, župnik iz Milne na otoku Braču, zajedno s profesorom dr. sc. don Mladenom Parlovom, fra Žarkom Mulom i župnikom župe Sv. Stjepana pod Borovima fra Žarkom...