Bračno i obiteljsko savjetovalište

Dr. med. Anita Strujić-Vladanović

Gundulićeva 5, 21000 Split

Tel./fax: (021) 480-890
E-mail: bios@smn.hr

Radno vrijeme

- pon.- 13 do 20
- uto. - 7.30 do 15
- sri.- 13 do 20
- čet.- 7.30 do 15
- pet.- 7.30 do 15


Kroz niz različitih savjetodavnih, preventivnih i edukativnih programa Obiteljsko savjetovalište pomaže obiteljima i pojedincima u krizi, afirmirajući bračne i obiteljske vrjednote, prepoznavajući u čovjeku patniku onoga kome je potrebno iskazati „dobrotu milosrdnoga Samarijanca“. Specifičnim pristupom osobi, u svjetlu kršćanske antropologije i vizije osobe, braka i humane prokreacije, crkvena savjetovališta čine dragocjenu službu podrške i praćenja obitelji kao svetišta života, razvijaju kulturu života i ljubavi nasuprot kulturi i civilizaciji smrti te tako sudjeluju u evangelizacijskom poslanju Crkve.

Naše savjetovalište pruža pravno i psihološko savjetovanje (realitetna psihoterapija, logoterapija), duhovnu pomoć, savjete pedagoga, defektologa, ekonomiste, obiteljskog i školskog liječnika i logopeda. Osim individualnoga savjetovanja savjetovalište priređuje i različite susrete i radionice za djecu, mlade, roditelje, bračne parove, radionice za prirodno planiranje obitelji, duhovne obnove za obitelji, mlade i bračne parove, susrete animatora župskih obiteljskih zajednica, male škole obiteljske duhovnosti, radionice za pripremu trudnica za porod i dojenje, organizira svečano obilježavanje Tjedna braka i Svjetskoga dana braka, Dana života i Međunarodnoga dana obitelji.

Savjetovalište organizira i niz stručnih predavanja, radionica, obiteljskih susreta u čemu nam pomaže oko 20 vanjskih stručnih suradnika volontera - to su psihijatri, ginekolozi, liječnici, psiholozi, socijalni radnici, novinari, pedagozi, teolozi, defektolozi i drugi.

Kroz svoje aktivnosti BiOS njeguje suradnju sa župama, vrtićima, školama, Caritasom, laičkim udrugama kao što su Zajednica bračnih susreta, HKZ MI , HKLD , Hrvatsko nadzemlje, Katolička udruga Lovret, Prijatelji Maloga Isusa, Zajednica MiR, Centar za hagioterapiju, neokatekumenska zajednica, fokolari, Zajednica Cenakolo, Obiteljski centar SDŽ, CZSS, zdravstvene ustanove (Poliklinika „Meje“, Dom Zdravlja, ZZJZ).


 
Vijesti iz kategorije OBITELJ:

Solin: Mons. Puljić krstio osmo dijete u obitelji Tadić

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodio je, u subotu 15. srpnja u Župi Solinskih mučenika u Solinu, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio malenu Oliviju Mariju – osmo dijete u obitelji Daniela i Vicky Tadić. U koncelebraciji su bili generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić i župnik don Ante...

Omiš: Mons. Puljić krstio sedmo dijete u obitelji Pešić

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodio je, u nedjelju 11. lipnja u Župi sv. Mihovila u Omišu, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio malenoga Josipa – sedmo dijete u obitelji Marine i Tomislava Pešića. U koncelebraciji je bio župnik don Jozo Gojsalić, a đakonirao je don Renato Pudar. Pjevao je Dječji župni zbor pod ravnanjem č...

U Splitu održan 34. Obiteljski susret

34. Obiteljski susret održan je u Hotelu PAX i Franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu od 17. do 18. veljače 2023. pod naslovom „Lice i naličje ljubavi - Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!“ (Iv13,34).

Metković: Obilježen Svjetski dan braka

Druga nedjelja u veljači obilježava se i kao Svjetski dan braka, a posvećen je bračnom paru - mužu i ženi kao stupu obitelji. Cilj je podsjetiti bračne partnere na vrijednosti koje bi trebali njegovati, potrebu međusobnog poštivanja i vjernosti koju su obećali.