Molitveni susret u Sjemeništu

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u ponedjeljak, 9. listopada održan je molitveni susret za duhovna zvanja, koji je predvodio don Mladen Parlov.

Početak pastoralne godine 2017./2018.

Predavanja zimskog semestra Pastoralne godine koja izvode nastavnici KBF-a u Splitu u organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije počinju 10. listopada 2017.

Franjevački bogoslovi proslavili sv. Franju na Trsteniku u Splitu

Na blagdan serafskog oca sv. Franje 4. listopada, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman predvodio je svečano misno slavlje u klerikatu o. Ante Antića u Splitu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Ujedinjavanjem Teologije u Splitu i Franjevačke visoke teološke škole iz Makarske u jedinstveni Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u...

Split: Tri Anćele položile doživotne zavjete: jedna prve zavjete, a pet sestara proslavilo zlatni jubilej

Tri sestre Službenice Milosrđa (Anćele) položile su doživotne redovničke zavjete, jedna prve zavjete, a pet sestara proslavilo je zlatni jubilej - 50 godina redovništva u subotu, 30. rujna u samostanskoj crkvi Bezgrešne Djevice Marije u Splitu. Euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u koncelebraciji s jedanaest svećenika iz različitih hrvatskih...

Splitski bogoslovi proslavili svoga zaštitnika sv. Jeronima

Svečanom euharistijom koju je predvodio dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić bogoslovi Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu i njihovi odgojitelji proslavili su u subotu, 30. rujna spomendan svoga zaštitnika sv. Jeronima.

Splitske Milosrdnice proslavile sv. Vinka Paulskoga

U 400. obljetnici Vinkovske karizme sestre Milosrdnice sv. Vinka Paulskoga iz Splita svečano su proslavile blagdan svoga zaštitnika sv. Vinka Paulskoga u srijedu, 27. rujna misnim slavljem koje je u njihovom samostanu predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U koncelebraciji je bilo dvanaest svećenika, a pozdravnu je riječ uputio fra Stanko Radić, kapelan splitskih...

Održani 33. Redovnički dani u Splitu

U organizaciji Hrvatske redovničke konferencije (HRK) 22. i 23. rujna u franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu održani su 33. Redovnički dani o temi „Odgojno-obrazovno poslanje. Konstitutivna stvarnost redovničke karizme“.

Sprovod don Jakova Cikojevića (1948.-2017.)

Sprovodnu misu i obrede za pokojnog don Jakova Cikojevića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u utorak, 5. rujna u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Studencima. U koncelebraciji je bilo oko 120 svećenika predvođenih generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem i pastoralnim vikarom mons. Nediljkom Antom Ančićem.

Split: Primopredaja službi u Sjemeništu i Bogosloviji

U ponedjeljak, 4. rujna 2017., u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu izvršena je primopredaja službi između odgojitelja Nadbiskupskog sjemeništa i Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Primopredaji je uz odgojitelje prisustvovao i mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.

Duhovne vježbe za mlađe svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije

Godišnje duhovne vježbe za mlađe svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije održane su od 28. do 31. kolovoza 2017. u Duhovnom centru - Karmelu sv. Ilije - na Buškom jezeru u Bosni i Hercegovini. U vrlo ugodnom i mirnom ambijentu karmelićanskoga samostana, uz splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, okupilo se 17 mlađih svećenika te generalni vikar mons. Miroslav Vidović i...