Misa zadušnica za don Ivana Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodio je u četvrtak, 6. travnja u župnoj crkvi Srca Isusova i Marijina na Mliništu u Vidonjama, misu zadušnicu za don Ivana Barišića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je preminuo 4. travnja u 66. godini života, 40. svećeništva. U koncelebraciji je bio kotorski biskup mons. Ilija Janjić, generalni vikar Splitsko-makarske...

Imenovana tri nova kanonika splitskoga Prvostolnog kaptola

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić sazvao je 27. ožujka 2017. god. kanonike Prvostolnog kaptola u Splitu. Na susretu je nadbiskup saslušao mišljenje Prvostolnog kaptola o potrebi popunjavanja Kaptola novim kanonicima. Uz to, razgovaralo se i o uređenju bogoslužja u splitskoj katedrali.

Čuvši mišljenje Kaptola, nadbiskup je odlučio...

Proslava Blagovijesti kod sestara milosrdnica u Splitu

Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga u Splitu, u subotu 25. ožujka, proslavile su svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijest i Dan splitske Provincije Navještenja Gospodinova. Svečano euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli koja je posvećena Navještenju predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U koncelebraciji su bila četiri svećenika.

U rodnom Vranjicu otkriveno poprsje nadbiskupa Ante Jurića

Ispred župne crkve Sv. Martina u Vranjicu župljani su u ponedjeljak 20. ožujka nvečer svečano otkrili poprsje svome Vranjičaninu, blagopokojnom nadbiskupu splitsko-makarskom mons. Anti Juriću, na petu obljetnicu njegova preminuća i svetkovinu svetog Josipa. Nadbiskupova bista tako se nalazi u dvorištu crkve uz još jednog velikog Vranjičanina, don Franu Bulića.

Čast otkriti je imao je...

Preminuo dr. don Ivan Grubišić

Dana 19. ožujka 2017.,
predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima,
preselio je u vječnu domovinu

DR. DON IVAN GRUBIŠIĆ
svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije

Podjela službi lektorata i akolitata na CBS-u Split

Na euharistijskom slavlju za bogoslove Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, koje je u subotu 11. ožujka u kapeli CBS-a predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, upriličena je podjela službi lektorata i akolitata.

Primanje među kandidate za đakonat i prezbiterat u CBS-u u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je misno slavlje, u četvrtak 9. ožujka u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, za vrijeme kojega je među kandidate za đakonat i prezbiterat primio šestoricu bogoslova, petoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije (Ante Lončarević, Ivan Odrljin, Mirko Šakić, Nikola Šakić, Slavko Volarević) te jednog bogoslova na...

Molitveni susret za duhovna zvanja u veljači

Molitveni susret za duhovna zvanja održan je u ponedjeljak, 13. veljače u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Molitveni susret s euharistijskim klanjanjem predvodile su i animirale časne sestre Službenice Milosrđa (Anćele), a Presveti oltarski Sakrament je izložio don Jure Bjeliš.