Održan Uskrs fest 2018.

U nedjelju, 8. travnja 2018. godine u 19 sati, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, održan je „Uskrs fest“ najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe kojemu je ovo 39. godina postojanja. Festival revijalnog karaktera, kojeg su organizirali Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio, okupio je mlade izvođače iz raznih dijelova...

Nova pjesma i spot glazbenog sastava „Veritas aeterna“

Uskrsno vrijeme obilježeno je radošću Kristova uskrsnuća - pobjedom života nad smrću i zlom. Kristovi sljedbenici danas čestitajući međusobno Uskrs kliču „Aleluja – uskrsnu Isus doista – sretan Uskrs!“

Splitski gimnazijalci s papom Franjom na Cvjetnici

Vjeroučenici splitske Druge gimnazije hodočastili su po 26. put u Rim i Vatican od 21. do 28. ožujka 2018. godine te sudjelovali na 33. svjetskom Danu mladih. Ovo putovanje je interdisciplinarni školski program, ujedno studijsko i duhovno koje organizira i vodi vjeroučiteljica s. Dolores Brkić. Ovu godinu u pratnji bila je prof. Iva Polić. Cilj je uz usvajanje kulturnih i duhovnih...

Ministranti sa Žnjana pobjednici 15. sezone ministrantske malonogometne lige SMN

Završnica Ministrantske malonogometne lige "Ivan Merz" (MMNL) na razini Splitsko-makarske nadbiskupije odigrana je na igralištu splitskoga Nadbiskupskog sjemeništa u subotu 24. ožujka 2018. godine. U 15. sezoni lige sudjelovala je 21 župna ekipa s područja naše Nadbiskupije, te jedna iz Šibenske biskupije.

U završnicu je ušlo najboljih osam ekipa (Sućidar, Ravne njive, Gospa od Otoka -...

Susret mladih grada Splita s temom „Bog je mlad"

Djevojke i mladići iz Hrvatskog nadzemlja organizirali su tribinu za mlade u srijedu 21. ožujka u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Ovoga puta susret naziva Bog je mlad bio je dio 14. dana kršćanske kulture koji se odvijaju u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 17. do 27. ožujka.

Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a Split

Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je 14. ožujka u crkvi i samostanu Sv. Franje u Imotskom. Obnovu je predvodio fra Kristian Stipanović, župnik, gvardijan i odgojitelj franjevačkih postulanata u Imotskom. Na početku susreta studente i voditelja pozdravio je don Jenko Bulić, duhovni asistent studenata laika.

Križni put mladih Imotske krajine

Kao i proteklih godina tradicionalno na 4. korizmenu nedjelju, 11. ožujka, održan je Križni put mladih Imotske krajine.

U Splitu održan „Katolički turnir u hokeju“

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod vodstvom Nikole Barbarića, organizirao je „Katolički turnir u hokeju“ u sportskoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u petak, 2. ožujka.  

Natječaj za festival duhovne glazbe Sudamja fest 2018.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko–makarske nadbiskupije, u subotu, 05. svibnja 2018. godine, s početkom u 20 sati, održat će se festival duhovnih glazbe Sudamja fest 2018.

Sudamja fest je festival osnovan u spomen sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, te se održava u...