Sudamja Fest 2017.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u srijedu, 26. travnja na splitskom je Peristilu održan već tradicionalni Sudamja Fest 2017.

Život biraj – susret mladih grada Splita

Mladi Splita i okolice okupili su se 19. travnja na novom susretu Hrvatskog Nadzemlja. Nadzemljaši su ovaj mjesec kao gosta predavača pozvali profesora sa splitskog KBF-a dr. don Josipa Mužića. Zajedno s njim, mladima su progovorili o životu – neprocjenjivom daru čiju dragocjenost današnje društvo, nažalost, sve više odbacuje.

Uskrsni koncert na Sućidru

Već četvrtu godinu zaredom na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu održan je uskrsni koncert. Smotra je to svih pjevača koji redovito nedjeljom, na sve četiri sv. mise svojim pjevanjem i sviranjem, slave Gospodina.

Srebreni Jubilej sa papom Franjom na Cvjetnicu

Mladi Druge gimnazije iz Splita hodočastili su u Rim i Vatikan od 6. do 13. travnja 2017. godine na svoje srebreno Jubilarno putovanje koje je interdisciplinarnog karaktera. U ovogodišnjem programu uz Rim posjetili su još i gradove: Loreto, Asiz, Orvieto, Firenzu, Padovu i Veneciju. Voditeljica toga školskog projekta je profesorica vjeronauka s. Dolores Brkić.

Ćakula s duhovnikom

U utorak, 11. travnja, u studentskoj kapelici „Bl. Ivana Merza“ u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom.

Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu

Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je u srijedu, 29. ožujka u katedrali Sv. Marka u Makarskoj s geslom“Gospodine, daj mi te vode da ne žeđam!“ U pratnji studenata bio je njihov duhovni asistent mr. don Jenko Bulić. Prije samoga početka studenti su posjetili i pomolili se u marijanskom svetištu Vepric.

Korizmena duhovna obnova na Kampusu

Na četvrtu korizmenu nedjelju održana je duhovna obnova koju je predvodio mr. sc. don Boris Vidović, ravnatelj Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.