Koncertom Marijanskih pučkih napjeva završena 39. Smotra folklora u Metkoviću

Tradicionalno, u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, u nedjelju 19. svibnja nakon večernje mise, koju je predslavio župnik fra Denis Šimunović, koncertom Marijanskih pučkih napjeva, završena je 39. Smotra folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala.“

U programu su nastupili neretvanski pučki pjevači i zborovi Župa koji su pjevali po jednu pjesmu a gosti KUD „Pokupljanka“ Brest Pokupski uz tamburašku pratnju tri pjesme: O mila Majko nebeska, Lijepa si lijepa, i Majčice zlatna.

„Lijepo vas je vidjeti. Na poseban način drago mi je što ćemo pjesmom dati hvalu i slavu, onoj, koja je rodila našega Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista. Bogu u prvom redu sve na slavu, i onoj, kojoj se na poseban način u mjesecu svibnju obraćamo s molitvom, koju od srca preporučam. Dok pjevate, kako kaže sv. Augustin pjevajte srcem. Tko pjeva dvostruko moli,“ kazao je prije početka koncerta vlč. Šimunović, pozdravljajući sve nazočne.

Župni zbor sv. Ilije proroka pjevali su pjesmu „Majko riči tvoje“, a župni zbor Gospe Karmelske Bagalović „Marijo uzor vjernice“. Pučki pjevači Župe Srca Isusova i Marijina Mlinište, Presvetog Trojstva Rogotin i sv. Ilije Metković pjevali su - Anđeo Gospodnji, Marijo pogledaj nas s visina i Majko draga.

Pjesmu - Svibanj se zeleni, pjevala je ženska pjevačka skupina „ Podrujničke.“ O mila Majko nebeska pjevale su Borovčanke Maja i Zora koje su izmamile i pokoju suzu i radost mnogih. O Marijo majko, pjevale su Leona i Antea KUD - a Metković, a večernji zvon - Ave Marija pjevala je klapa „Strada“ Ploče.

Zdravo zvizdo mora, pjevali su pjevači KUD - a “Sveti Stipan“ Opuzen, a ženska vokalna skupina pjesmu - Da sam sitna ljubica. Pjevačka skupina „Neretvanke“ KUD - a Ploče pjevali su pjesmu Žalosna Majka.

KUD „Metković“ ženska pjevačka skupina uz mandolinski orkestar pjevali su - Čuj vruću molbu puka svog. Po završetku programa uz zahvalu, nazočnima se obratio prof. Vidoslav Bagur i vlč. Šimunović. Marijanski koncert završio je pjesmom „Zdravo Djevo“ izvedbom svih nazočnih. Program je vodila Romana Gabrić.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Nova knjiga don Anđelka Kaćunka pod nazivom „Otmica nevjeste” predstavljana je 6. lipnja u prostorijama Društva ...
Tradicionalno, u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, u nedjelju 19. svibnja nakon večernje mise, koju je predslavio župnik fra ...
Festival duhovnih skladbi posvećen Blaženoj Djevici Mariji održan je u subotu 18. svibnja u crkvi sv. Mihovila ...
Dvije zbirke skladbi skladatelja Blaženka Juračića predstavljene su 8. svibnja u Maloj koncertnoj dvorani Jakova ...
U ponedjeljak, 29. travnja pred brojnom publikom u Galeriji GKS-a u Metkoviću predstavljena je knjiga Matice, parice i ...
U drugoj emisiji Minute za knjigu predstavljamo izvanredno djelo francuskog filozofa i antropologa Renéa Girarda. ...
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...