Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Smotra učeničkih radova »Salona i Marul – kršćansko kulturno nasljeđe«

 

Svečano euharistijsko slavlje koje će 19. lipnja u 18 sati na salonitanskim Manastirinama predvoditi Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić kruna je ovogodišnje faze projekta »Salona catechetica«.

Drugu godinu zaredom Projekt provode Katehetski ured, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin, Arheološki muzej u Splitu i Prasvetište Gospe od Otoka pod pokroviteljstvom Upravnoga odjela za pomorstvo, turizam i promet Splitsko-dalmatinske županije.

Smotrom vjeroučeničkih radova »Salona i Marul – kršćansko kulturno nasljeđe« koja slijedi nakon euharistijskoga slavlja ulazi se u novu projektnu fazu, a s ciljem revaloriziranja i revitaliziranja bogatog salonitanskog vjerskog i kulturnog nasljeđa.

Obljetnicama mučeničke smrti svetoga Dujma i solinskih mučenika (304.), Prvoga kongresa za starokršćansku arheologiju (1894.), obljetnicom preminuća don Frane Bulića (1934.) kao i petstotom obljetnicom smrti Marka Marulića, vjeroučenici će na ovoj smotri pod vodstvom svojih mentora kroz bogat i izvorni program dati vlastiti doprinos i istinski pečat u proučavanju, očuvanju i oblikovanju našega bogatog kulturnog nasljeđa.