Blagoslov zastave sv. Ante, novih vrata i križnih postaja u Novim Selima

Drugog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu svetkovine sv. Ante u Novim Selima u utorak, 11. lipnja predslavitelj misnog slavlja don Augustin Radović po završetku slavlja blagoslovio je novu zastavu sv. Ante, ulazna vrata i slike križnih postaja u crkvi.

Na misi je pjevao župni zbor iz Bagalovića.

U homiliji je vlč. Radović pozvao vjernike na promjenu srca. „Odvažimo  se učiniti korak novoga početka ovih dana dok slavimo 250. jubilej ove župe i blagdan sveca cijeloga svijeta – sv. Antuna Padovanskog. To je smisao naših okupljanja oko Gospodina, smisao slavlja naših jubileja!“, poručio je.

„Ako se istinski zagledamo u vlastito srce, u svakoga od nas ima toliko slojeva života gdje još nije dovoljno doprla Isusova riječ. U nama je danas toliko toga bolesnoga, mrtvoga, gubavoga, gruboga, gluhoga, zloduhom zarobljenoga, što čeka ljekovitu zraku Božanske milosti! No, to nije razlog za pesimizam, očajavanje i kuknjavu. Toga je prepun ovaj današnji svijet, koji se odmetnuo od Boga. Oni neka  kukaju, plaču i očajavaju nad svojim promašenim, izopačenim  životima, jer im ništa drugo i ne preostaje“, naglasio je Radović. Pojasnio je kako su mnogima suze pomogle da progledaju. „Pogledati istini u oči, za vjernika je poticaj za novi početak, za novo resetiranje života, za radost povratka Gospodinu!“, istaknuo je.

„Dok i sami nastojimo sve više upiti u svoju dužu Božanske zrake Kraljevstva Božjega, istovremeno smo pozvani tu blizinu Uskrsloga navješćivati ovome svijetu. Evanđeoski i euharistijski život s naše strane, najmoćnije je svjedočanstvo kraljevstva Božjega ovome svijetu. Tada progovara moj život smislom i istinom u potoku nametnutoga besmisla i izopačenosti ovoga svijeta. Progovara moja ljubav u silnim valovima mržnje, koja zapljuskuje živote onih koji žele ostati vjerni Kristu u Katoličkoj Crkvi“, dodao je.

„U vremenima  neodlučnosti i otpada od vjere, u  konačnici progovara mir tvoga srca u silini nemira koji udara sa svih strana. Upravo će na taj način Božje kraljevstvo postati sve više naše a mi ćemo postati sve više Božji. I na koncu, Isus nas podsjeća, da bismo ispunili svoje vjerničko poslanje u  svom osobnom i životu svije obitelji, domovine i ovoga svijeta, ne treba nam puno zemaljskih stvari i sredstava, treba nam puno vjere u Isusa Krista, ali ne bilo kakve vjere, nego stopostotne, čiste, bistre i nerazvodnjene duhom ovoga svijeta!“, poručio je propovjednik.

„Uspjeh kršćanskoga života, temelji se na pouzdanju u Boga a najbolje  će poslužiti Kraljevstvu Božjemu, kada riječ evanđelja koju slušamo progovori konkretnim mojim životom, upravo onako kako reče sv. Ante: „Riječ je živa samo onda kada život  govori – zato neka prestanu riječi  a progovore djela!“, nadodao je don Radović.

„Ako s njime budemo hodili doživjet ćemo radost kraljevstva već ovdje na zemlji i bit ćemo čestiti, puni Duha Svetoga i žive vjere u Isusa Krista. Tako je živio sv. Antun i današnji sv. Barnaba i toliki sveci i svetice Božje. Neka nas njihov primjer jača, a zagovor štiti kako bi naš život progovorio o onome što u vječnosti u punini iščekujemo, naglasio je vjernicima vlč. Radović.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župa Vid proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Vida, u subotu 15. lipnja procesijom i misom.
Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predslavio je svečano misno slavlje u Novim Selima, na svetkovinu ...
Blagdan sv. Ante u četvrtak, 13. lipnja, svečano je proslavljen u Samostanu sv. Frane na Obali. Središnje euharistijsko ...
Liturgijski spomendan sv. Antuna Padovanskog svečano je proslavljen 13. lipnja u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.
Drugog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu svetkovine sv. Ante u Novim Selima u utorak, 11. lipnja ...
Župa Vidonje proslavila je svetkovinu svojih naslovnika – Presvetog Srca Isusova i Prečistog Srca Marijina, u nedjelju ...
Župa Visoka proslavila je 7. lipnja svoju župnu svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Središno misno slavlje predvodio je ...
Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u istoimenoj župi u Košutama u petak 7. lipnja. Središnje ...