U Metkoviću završila duhovno pustolovna poveznica 'Ono malo više'

Duhovno pustolovna poveznica 'Ono malo više', završena je u nedjelju 19. listopada u Metkoviću, a počela je u četvrtak 16. listopada. Deseci biciklista putovali su biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića, u povodu 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića koja će se obilježiti sljedeće godine ali i prisjećanja na 20. listopad 1988. kada je o. Ante preminuo u Kalkuti, te 140. obljetnicu rođenja isusovačkog sjemeništarca Petra Barbarića. Događaj su organizirali Misijska europska inicijativa "Kristov stol" i biciklistički klub Metković, sa nakanom beatifikacije dvojice blaženika.





Na put je krenulo 30ak biciklista iz Zagreba, Metkovića i Okučana koji su prošli cijelu trasu, a putem su im se priključivali članovi biciklističkih klubova Široki Brijeg, Brotnjo i Ljubuški, tako da je u Metković stiglo preko 50 biciklista.


Predsjednica inicijativa "Kristov stol" Drina Ćavar izjavila je kako su oduševljeni i puni dojmova, obzirom na cjelokupnu organizaciju  puta i program koji su imali, te kako vjeruje da će i ova akcija pridonijeti beatifikaciji dvojice blaženika.


Na misnim slavljima u Metkoviću sudjelovali su u crkvi sv. Ilije, rodnoj župi o. Ante Gabrića te u crkvi sv. Nikole, gdje su i bili smješteni u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića. Misno slavlje predvodio je don Ante Antunović, koji je biciklistima zahvalio, te poručio da nastave slaviti zaslužne ljude naše Crkvene i narodne povijesti.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uz zvuke tambure koja je sve očarala i raznježila u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u subotu 22. lipnja ...
Nova knjiga don Anđelka Kaćunka pod nazivom „Otmica nevjeste” predstavljana je 6. lipnja u prostorijama Društva ...
Tradicionalno, u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, u nedjelju 19. svibnja nakon večernje mise, koju je predslavio župnik fra ...
Festival duhovnih skladbi posvećen Blaženoj Djevici Mariji održan je u subotu 18. svibnja u crkvi sv. Mihovila ...
Dvije zbirke skladbi skladatelja Blaženka Juračića predstavljene su 8. svibnja u Maloj koncertnoj dvorani Jakova ...
U ponedjeljak, 29. travnja pred brojnom publikom u Galeriji GKS-a u Metkoviću predstavljena je knjiga Matice, parice i ...
U drugoj emisiji Minute za knjigu predstavljamo izvanredno djelo francuskog filozofa i antropologa Renéa Girarda. ...
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.