Metković: Obilježen Svjetski dan braka

Druga nedjelja u veljači obilježava se i kao Svjetski dan braka, a posvećen je bračnom paru - mužu i ženi kao stupu obitelji. Cilj je podsjetiti bračne partnere na vrijednosti koje bi trebali njegovati, potrebu međusobnog poštivanja i vjernosti koju su obećali.

Svečano je stoga bilo u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću na nedjeljnom euharistijskom slavlju kojeg je predvodio župnik don Davor Bilandžić. Trideset i četvero bračnih parova okruženi svojom djecom, unucima i cijelom župnom zajednicom obnovili su bračne zavjete. Kao uspomenu na ovaj dan na poklon su dobili molitvenike iz svetišta sv. Josipa u Karlovcu kao poticaj da svoje obitelji stave pod zaštitu sv. Josipa zaštitnika braka i obitelji. Zajedničko druženje nastavljeno je u pastoralnom centru.

Župnik je čestitamo svim okupljenim bračnim parovima i zaželio da im njihov bračni savez i njegova obnova bude na blagoslov, a drugim bračnim parovima poticaj, pogotovo onima koji se tek misle upustiti u bračnu luku ili onima koji imaju poteškoća u braku da osjete iznova onu veličinu ljubavi koja se hrani malim ali važnim gestama - toplinom, razumijevanjem, praštanjem, poštovanjem i uzajamnim pomaganjem.