Ravnateljica Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije na potpisivanju svečanog ugovora u Zagrebu

Dana 11. srpnja 2019. godine u Zagrebu, ravnateljica Caritasa Nadbiskupije Split, s. Vlatka Topalović potpisala je ugovor u okviru Poziva dodjele bespovratnih sredstava ''Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu''.

Ovim ugovorom, Caritas Nadbiskupije Split dobio je bespovratna sredstva za financiranje projekta pod nazivom ''Mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika'' (M.O.R.E), u trajanju od dvije godine. Partneri na projektu su: Elektrotehnička škola Split, Udruga Mentor, Zajednica Pape Ivana XXIII,Centar za socijalnu skrb Split i Centar za socijalnu skrb Omiš.

Projekt se bavi razvojem inovativnog psihosocijalnog programa tretmana za maloljetnike i mlađe punoljetnike koji kaznu odrađuju u zajednici. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u 2015. godine, osuđeno je 420 maloljetnih osoba. U SDŽ postoje samo parcijalni pokušaji organiziranja koji se do sada nisu pokazali trajno učinkoviti.

Cilj projekta M.O.R.E. je stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici koja će kroz edukacije stručnjaka i volontera, sustavne i organizirane psihosocijalne tretmane i suradnju socijalnih usluga, osigurati uvjete za uspješnu resocijalizaciju i reintegraciju mladih kažnjenika.

Projekt je dio trajnog rješenja za kvalitetniji i cjelovitiji rad s maloljetnicima i mlađim punoljetnicima koji svoju kaznu odrađuju izvan institucija zatvorskog sustava.

Neka je Bogu na slavu, drugima na korist, a nama na blagoslov!

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je, u četvrtak 7. travnja u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije prikuplja pomoć za Ukrajinu te je tom prigodom uputio, 30. ožujka, pismo ...
Župa Sv. Karla Boromejskog – Okrug na Čiovu organizirala je, 19. ožujka, susret za izbjeglice iz Ukrajine sa područja ...
U crkvi Gospe od Dobrića u Splitu u četvrtak, 3. ožujka, slavljena je grkokatolička liturgija za mir u Ukrajini. ...
Misijski ured Splitsko-makarske nadbiskupije uputio je poziv svim vjernicima i ljudima dobre volje da ovu korizmu ...
Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je 16. prosinca donaciju Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije. Iznos od 100 ...
Nedjelja Caritasa obilježava se 3. adventske nedjelje kada se na svim župama prikupljaju darovi vjernika – novčani ili ...
U organizaciji Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije započela je, u ...