potres 2d

IBAN: HR29 2340 0091 1000 9261 5
Poziv na broj: HR00 29122020
Opis plaćanja: Za stradale u potresu

Skeniranjem koda možete uplatiti 50 kuna (ili iznos po svom izboru) na IBAN Caritasa SMN.

 

Čestitka Nadbiskupskog ordinarijata novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Preuzvišeni gospodine, imenovani nadbiskupe Dražene!

Sve nas je u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu obradovala vijest da je sveti otac papa Franjo imenovao Vas, dosadašnjeg biskupa porečkog i pulskog, nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije.
Izbor Rimskog Prvosvećenika nipošto nije slučajan, već je u vama prepoznao duhovnog i moralnog, vrijednog i sposobnog biskupa da bude postavljen kao koadjutor na stolicu splitskih nadbiskupa. Nastavit ćete niz započet od svetoga Dujma, biskupa i mučenika, preko svetog Arnira, Stjepana Cosmija, Kvirina Klementa Bonefačića, Frane Franića, Ante Jurića i našeg današnjeg nadbiskupa Marina Barišića.

Stoga Vam u svoje osobno ime te u ime svećenika, časnih sestara i djelatnika laika našega Ordinarijata od srca čestitam radujući se budućoj suradnji.

Obećavamo svoje molitve milosrdnom Ocu da Vas podrži u vjeri i milosti kako biste svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima naše Nadbiskupije bili uzor i pastir po srcu Dobrog Pastira.

Neka Vas u službi nadbiskupa koadjutora svojim majčinskim zagovorom prati naša Nebeska Majka – Blažena Djevica Marija, kao i sveti Dujam, zaštitnik grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

S dubokim poštovanjem, najsrdačnije Vas pozdravljam radujući se Vašem dolasku.

Mons. Miroslav Vidović, generalni vikar