Čestitka Nadbiskupskog ordinarijata novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Preuzvišeni gospodine, imenovani nadbiskupe Dražene!

Sve nas je u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu obradovala vijest da je sveti otac papa Franjo imenovao Vas, dosadašnjeg biskupa porečkog i pulskog, nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije.
Izbor Rimskog Prvosvećenika nipošto nije slučajan, već je u vama prepoznao duhovnog i moralnog, vrijednog i sposobnog biskupa da bude postavljen kao koadjutor na stolicu splitskih nadbiskupa. Nastavit ćete niz započet od svetoga Dujma, biskupa i mučenika, preko svetog Arnira, Stjepana Cosmija, Kvirina Klementa Bonefačića, Frane Franića, Ante Jurića i našeg današnjeg nadbiskupa Marina Barišića.

Stoga Vam u svoje osobno ime te u ime svećenika, časnih sestara i djelatnika laika našega Ordinarijata od srca čestitam radujući se budućoj suradnji.

Obećavamo svoje molitve milosrdnom Ocu da Vas podrži u vjeri i milosti kako biste svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima naše Nadbiskupije bili uzor i pastir po srcu Dobrog Pastira.

Neka Vas u službi nadbiskupa koadjutora svojim majčinskim zagovorom prati naša Nebeska Majka – Blažena Djevica Marija, kao i sveti Dujam, zaštitnik grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

S dubokim poštovanjem, najsrdačnije Vas pozdravljam radujući se Vašem dolasku.

Mons. Miroslav Vidović, generalni vikar