Slider

Dvostruko slavlje u crkvi sv. Nikole u Metkoviću

Na misnom slavlju koje je u crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću predslavio dekan don Davor Bilandžić, u nedjelju 30. lipnja 2024., Ivan i Marija Bebić  obilježili  su 50. obljetnicu braka. Lijepo je da ovakve događaje slavimo u okrilju župne zajednice, kazao je među ostalim Bilandžić. Bračni par Bebić, vjenčao  je don Ćiro Burić 30. lipnja 1974.g. Gospodin im je podario troje djece i...

Nadbiskup Križić predvodio misu u Grabu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja

Župljani Župe Grab, u ponedjeljak 24. lipnja, svečano su proslavili svetkovinu svog nebeskog zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja te 150. obljetnicu od gradnje župne crkve. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić. U koncelebraciji su bili: provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, gvardijan...

Proslavljena svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Župi Vid

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena je u ponedjeljak, 24. lipnja 2024., u crkvama sv. Ivana Krstitelja na Dragoviji i u Prudu. Na Dragoviji misu je slavio župnik don Milivoj Čalo, a u Prudu umirovljeni prof. iz Vida dr. don Ivan Kešina.

Župljani Stilja proslavili svetkovinu sv. Ivana Krstitelja

Župljani Stilja proslavili su 24. lipnja svetkovinu rođenja svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika svoje župe. Misa je proslavljena u novoobnovljenoj crkvi. Svečanu misu s procesijom predvodio je don Marin Marčić, nekadašnji dugogodišnji župnik Stilja, a trenutačni župnik u Muću Donjem.

Nadbiskup Križić krstio dvoje djece u Župi na Kamenu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić predvodio je, u nedjelju 23. lipnja, u župnoj crkvi sv. Mihovila na Kamenu, misno slavlje tijekom kojega je krstio dvoje djece: Ritu – šesto dijete u obitelji Ivana i Ruže Odrljin te Emanuela – peto dijete u obitelji Tea i Matee Čaljkušić Ivanović.