Održan susret duhovnih zvanja cetinskog kraja

Susret duhovnih zvanja cetinskog kraja održan je u srijedu, 31. srpnja 2024.  u Svetištu Gospe Sinjske u Sinju.

Priprema za euharistijsko slavlje započela je pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio fra Andrija Bilokapić. Poslije pokorničkog bogoslužja bila je prigoda za sakrament pomirenja.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom iz samostanskog dvorišta. U procesiji su zajedno hodili svi sudionici susreta: časne sestre, franjevci, svećenici i bogoslovi. Slavlje je predsjedao fra Andrija Bilokapić u suslavlju s još 30 svećenika. Za oltarom su posluživali bogoslovi s ceremonistom fra Teom Tadiće. Pjevanje je vodio te orguljama pratio fra Toni Šimunović Erpušina.

Predsjedatelj misnog slavlja u homiliji je naglasio težinu življenja duhovnog poziva u današnjem svijetu. „Bez obzira na težinu života i današnji svijet ono što povezuje sve okupljene su korijeni Cetinskog kraja i Majka – Čudotvorna Gospa Sinjska“, istaknuo je. Svetište Gospe Sinjske za sva duhovna zvanja s područja Cetinskog kraja, propovjednik je nazvao Jeruzalemom na čijem izvoru su povezani s Bogom. „Kao što Cetina ima mnogo pritoka, od kojih se većina nalazi u mjestima iz kojih potječu mnoga duhovna zvanja i spaja se u jedan tok tako i Svetište Gospe Sinjske predstavlja zajedničku točku spajanja svih duhovnih zvanja ovoga kraja“, rekao je fra Andrija.

Na kraju euharistijskog slavlja sve prisutne pozdravio je gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. U pozdravu je zahvalio svim prisutnima na dolasku te uputio poziv da se u što većem broju ponovno okupe na dan proglašenja crkve Gospe Sinjske manjom bazilikom, u listopadu ove godine.