Izaslanstvo župe Blato n/C u Nadbiskupskom ordinarijatu

U utorak 5. svibnja 2018. pastoralni vikar dr. Nediljko A. Ančić primio je na razgovor izaslanstvo župe Blato na Cetini. Pod vodstvom svoga župnog upravitelja, don Ivana Vrdoljaka, članovi župnog pastoralnog vijeća Miro Zečić, Ante Perišić, Nanko Franić i Ivan Borovac došli su u Nadbiskupiju da čuju kako će se popuniti župničko mjesto nakon što je u jesen prošle godine njihov dugogodišnji župnik don Jure Marasović otišao u mirovinu, a za privremenog župnog upravitelja imenovan don Ivan Vrdoljak, župnik u Podgrađu.

Članovi izaslanstva izrazili su svoje čvrste želje i očekivanja da će i nadalje u župi imati svećenika koji će predvoditi i poticati vjerski život u župnoj zajednici, poučavati djecu i mlade te ih pripremati za sakramente.

Oni se žele snažnije uključiti u suradnju sa sadašnjim župnikom u nekim konkretnim planovima za obnovu župne kuće (krov, termoizolacija), sanaciju vlage u župnoj crkvi i elektrifikaciju zvona kao i obnovu crkve Gospe od Zdravlja. Za to već imaju jedan dio sredstava, drugi će dio prikupiti od župljana a nadaju se da će im u svemu tome pomoći i naša nadbiskupija. Pastoralni vikar je saslušao njihova mišljenja i pitanja te ih ohrabrio u nastojanjima. Zahvalio je don Ivanu i članovima ŽPV-a na zauzetosti i spremnosti da surađuju oko obnove crkvenih objekata i svekolikog napretka svoje župe Blato. Napomenuo je da Nadbiskup dobro poznaje njihove potrebe i zacijelo će iznaći pastoralno rješenje koje će omogućiti redovitu i kvalitetnu duhovnu skrb za tu župu.