Zahvalnica u splitskoj bogosloviji

Na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova u splitskome Centralnom bogoslovnom sjemeništu proslavljena je misa zahvalnica za proteklu odgojnu godinu. Svečanu je svetu misu predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić  uz koncelebraciju odgojitelja u bogosloviji: rektora don Borisa Vidovića, vicerektora don Marija Volarevića, duhovnika don Edvarda Punde te ekonoma don Nikole Margete. Bogoslovi su zahvalili Bogu za ovu poprilično burnu odgojnu godinu tijekom koje se dogodio niz neočekivanih promjena, od kojih treba izdvojiti bolest i smrt duhovnika don Marina Škarice te imenovanje rektora don Mate Uzinića dubrovačkim biskupom.

Nadbiskup Barišić je u propovijedi stavio osobit naglasak na drugo čitanje iz Prve Ivanove poslanice o Božjoj ljubavi. Napomenuo je kako u religijama čovjek pokušava nekim svojim činima uspostaviti vezu s božanskom sferom, dok je u kršćanstvu obrnuto. Naime, Bog je onaj koji poduzima prvi korak te se približava čovjeku. Razlog tome je što je on ljubav u sebi i da ne ljubi ne bi nas ni stvorio, objasnio je Nadbiskup.


Nakon svete mise, nadbiskup Barišić zadržao se u druženju s bogoslovima i njihovim odgojiteljima te ekonomu don Nikoli Margeti čestitao 50 godina misništva i 30 godina službe ekonoma u velikom i malom sjemeništu.