Proslavljen blagdan sv. Ante u Neretvanskom dekanatu

U župama neretvanskog dekanata sv. Ante 13. lipnja svečanije je proslavljen u crkvama posvećenim ovom svecu: u Kominu,  Dubravici,  Rabi i Novim Selima.  

Središnje misno slavlje u Novim Selima predvodio je don Vinko Beus župni vikar u župi sv. Križa u Splitu.

U propovijedi je istaknuo kako svatko od nas ima Duha Svetoga po mjeri Kristovoj samo je pitanje hoćemo li se mi tom Duhu otvorit, hoćemo li uspjet vidjet neki primjer u životu svetaca. A svece imamo i u svojoj blizini, samo tko će drugome priznati da je bolji od njega!

Sveti Antun živio je u skromnosti, te svojim znanjem, molitvom, duhovnošću i odnosom s Bogom pokazao da se može otvoriti Kristu. Nastojmo uvijek ljubiti Boga kojeg ne vidimo tako da ljubimo braću ljude koje vidimo, koristimo sve svoje snage i mogućnosti na dobro naše obitelji, naše Crkve, našeg naroda, na izgrađivanje zajednice. Drugima budimo smisao da po nama mogu vidjeti i reći da Bog doista postoji - "Gle kako se ljube!" 

Župa se za blagdan pripravljala pobožnosti trinaest utoraka te trodnevnicom koju su predvodili metkovski svećenici  - župnik don Senko Antunović i župni vikar don Tomislav Bašić.