Invalidi maratonci

Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskoga rata krenuli su 11.lipnja u 7.45 sati sa Gospina otoka u Solinu na ultramaraton do Vatikana dug 1187 kilometara u znak zahvale papi Ivanu Pavlu Drugom za sve ono što je učinio za hrvatski narod, za njegovu ljubav i pomoć u teškim trenucima. Uz podršku Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskoga rata Kaštela i Udruge kluba 141. brigade HV-a u utrku su krenuli: Nikola Kovač iz Strizivojne kod Đakova, Ivan Nikolić iz Osijeka, Mirsad Veladžić iz Daruvara, Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka, Robert Kasumović, također iz Osijeka, te Mladen Hodak iz Zagreba. Oni će spomenuti put pretrčati u 13 etapa, a svaka je posvećena jednom od hrvatskih blaženika. U Vatikan bi na grob Svetoga oca Ivana Pavla Drugog trebali stići 24. lipnja na dan rođenja Svetoga Ivana Krstitelja. Prije početka puta blagoslov im je u Gospinu svetištu uz prigodne darove zahvale uputio don Vinko Sanader, župnik i upravitelj svetišta Gospe od Otoka, a gradonačelnik Solina Blaženko Boban ih je ispratio riječima:


- Ponesite na Papin grob uz svoje kapi znoja, jer bez sumnje, utrka će biti teška, i vodu s Gospina bunarića, s izvora hrvatske povijesti. Kada dođete na grob Ivana Pavla Drugog, recite mu da je u našim srcima i da još uvijek pamtimo njegove poruke koje nam je ostavio kada je posjetio naš grad,  kao i njegovo spontano pjevanje Zdravo Djevo- kazao je gradonačelnik Boban pozvavši i nazočne Solinjane na molitvu za maratonce.
Cijelim putem maratonce će pratiti i liječnica Andrea Rakipović i inicijator utrke Ivica Biljak. Na dijelu prve etape utrke hrabre veterane su pratila i dječica iz Doma za djecu Maestral u Kaštel Lukšiću.