Petnaesta obljetnica solinskih miovaca

Zajednica mladih Hrvatski katolički zbor MI iz Solina koji kroz djelovanje šest sekcija; misijske, karitativne, molitvene, glazbene, liturgijske i športske okuplja preko 200 mladih, a s članovima obiteljske sekcije preko tri stotine, obilježila je 27.veljače petnaestu obljetnicu svoga plodonosnog rada svetom misom i svečanom skupštinom.




Svetu misu je u crkvi Gospe od Otoka predvodio mons.dr. Ivan Ćubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji sa duhovnikom zajednice don Vinkom Sanaderom i don Draganom Rajkovićem. U svojoj propovijedi mons. Ćubelić je istaknuo kako u životu uvijek trebamo birati prave kršćanske vrednote, biti u potpunosti Kristov, iako to ponekad nije lako i traži odricanja.
Poslije svete mise u domu Zvonimir je održana svečana skupština. Tom prigodom duhovnik solinskih miovaca don Vinko Sanader je pozdravio sve nazočne, među kojima i predsjednika središnjice HKZ-a MI Antuna Klimana, prof. dr. Antu Vukasovića, solinskog gradonačelnika Blaženka Bobana, predsjednika Gradskog vijeća dr. Kaja Bućana, dožupana Splitsko-dalmatinske županije Luku Brčića, predstavnika Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije Marina Periša, ravnatelje vrtića i osnovnih škola u Solinu, predstavnike drugih institucija u gradu Solinu, roditelje miovaca, kazavši kako je posebno sretan što su roditelji i mladi u ovom gradu prepoznali vrijednost ove katoličke udruge.
Predsjednica solinskih miovaca Jasminka Perić podnijela je iscrpno izvješće rada u protekloj godini, spomenuvši sudjelovanje miovaca u brojnim humanitarnim, društvenim i duhovnim događanjima te je najavila planove i daljnje akcije koje će miovci provesti u ovoj godini.
Predsjednik središnjice Antun Kliman pohvalio je rad solinske zajednice te kazao kako izvješće o radu i brojnim aktivnostima miovaca obvezuje i središnjicu u Zagrebu.
Miovcima su na plodonosnom radu između ostalih čestitali prof. dr. Ante Vukasović, gradonačelnik Blaženko Boban, predsjednik Gradskog vijeća Solina dr. Kajo Bućan, dožupan Luka Brčić, predsjednik društva katoličkih liječnika dr. Antun Marović, u ime ureda za pastoral mladih SMN Marin Periš, zaželjevši im još mnogo obljetnica i uspjeha u daljnjem radu.
Članovi predsjedništva solinske zajednice uručili su prigodne poklone miovcima koji su kroz 2010. godinu uspješno završili studij i diplomirali. Također su uručene zahvalnice i knjiga Pape Benedikta Svjetlo svijeta miovcima koji su njeni članovi od samoga osnutka 1996. kao i svima koji su podržavali rad zajednice, među njima i splitsko-makarskom nadbiskupu Marinu Barišiću.
Na svečanoj skupštini, kao i na svetoj misi, pjevala je glazbena grupa miovaca Papa band.