Fra Zvjezdan Linić na jesen ponovno u Metkoviću


Pod geslom "Gospodin moj i Bog moj" u športskoj dvorani u Metkoviću misnim slavljem 23. siječnja završena je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio fra Zvjezdan Linić u organizaciji župe sv. Ilije kojoj je nedostajalo mnogo ulaznica za sve zainteresirane, ne samo Metkovce već i mnogo šire.


Posebno svjedočanstvo koje je ganulo sve nazočne bilo je jako bolesno dijete koje je čudesno ozdravilo - a već odavno je svećenik, župnik župe sv. Ilije - fra Petar Gulić. Na misi je pjevao župni zbor pod ravnanjem s. Vedrane Krstičević i Milana Gutića, a poseban ugođaj uz pjesme kojima se slavio Gospodin tijekom trodnevnog programa dali su pjevači Tabora - Marija i Hrvoje, kao i svi nazočni.




Ako među katolicima vlada mržnja, razdor i osveta; psovka; ako se ne znaš pomiriti sa svojim bratom, onda nisi ništa shvatio od Evanđelja; itekako nam treba sila i snaga Duha Svetoga da shvatimo jesmo li katolici, kršćani ili smo pod utjecajem mentaliteta pogana, kao i ljudi ovoga svijeta. I zato nam treba duhovna obnova - da nas promijeni; prožima; da snagu da idemo naprijed; da se ne umorimo čineći dobro, i da uvijek iznova ispravljamo ono loše što se uvuče u naše navike. Treba nam Duh Sveti; sami ne možemo! Najveća zamka zloga je uvjeriti čovjeka da ne postoji i udaljiti ga od Crkve, a onda je sve više njegov plijen. Bog govori na svakoj sv. misi - koliko čuješ i shvaćaš što ti Bog želi reći? Njemu ništa nije nemoguće pa ni to da u nama milost  Božja pobijedi.


Bolest čovječanstva je osjećaj odbačenosti, pomanjkanja ljubavi - jer stvoreni smo za ljubav; potrebni smo jedni drugima; više od bilo kojeg nagona je potreba ljubavi. Duša nam je ranjena, potrebno nam je unutarnje ozdravljenje. Svaka misa je molitva ozdravljenja ; molimo za svećenike - neka se tako proslavi Bog!


Strpljiv bolesnik je blagoslov, ta i spašeni smo Isusovom patnjom na križu istaknuo je fra Zvjezdan.


Molimo za osjetljivost jednih prema drugima. Nađimo vremena i ljubavi saslušati nekoga, jer površnim slušanjem izopačujemo stvari. Božje darove koje smo dobili znamo često zloupotrijebiti i tako se širi zlo u svijetu, upozorio je fra Zvjezdan osvrnuvši se na grijehe koje činimo iz navike, zablude ili neznanja.


Živite u čistoći srca - mladi - u predbračnoj čistoći; pazite kome povjeravate svoj život; naša zaštita je Krist; više vrijedi Isusov blagoslov nego sva magija svijeta, poručio je između ostalog fra Zvjezdan brojnim vjernicima koji nestrpljivo očekuju njegov ponovni dolazak.