Započele pripreme za VII. nacionalni susret Franjevačke mladeži


Konkretnije pripreme za ovogodišnji Nacionalni susret Franjevačke mladeži koji će se održati u Imotskom od 13.-15. svibnja započele su prigodnim sastankom predstavnika područnog vijeća s predstavnicima mjesnih bratstava FRAMA-e iz imotskog samostanskog okružja koji je održan 20. siječnja u imotskom samostanu.




Na sastanku kojeg je sazvao fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent nazočili su župnici, župni vikari i pastoralni suradnici: fra Kristian Stipanović (Imotski), fra Ivan Režić (Imotski), fra Vinko Gudelj (Podbablje), fra Ante Madunić (Proložac), s. Filipa Smoljo (Proložac), fra Mladen Prolić (Runovići), fra Denis Šimunović (Vinjani), fra Jakov Udovičić (Vinjani), fra Frano Laco (Zmijavci), s. Jasna Kasalo (Zmijavci), te Ana Mikulić, predsjednica Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva dok je gvardijan, župnik i dekan iz Imotskog fra Zoran Kutleša bio nenazočan zbog neodgodivih obveza.


Na sastanku je područni duhovni asistent FRAMA-e fra Frano Doljanin izvjestio predstavnike FRAMA Imotske krajine o dogovorenom i predloženom programu za VIII. Nacionalni susret Frame u Imotskom koji će se održati  od 13. do 15. svibnja 2011. godine, a s željom da upozna  mogućnosti domaćina koje bi područno vijeće iznijelo Nacionalnom vijeću u konačnoj odluci programa.


Na početku ovog sastanka fra Frano je sve prisutne pozdravio i zahvalio na dolasku. Naglašen je cilj sastanka, a u svrhu lakšeg komuniciranja fra Frano je prisutnima podijelio program susreta kojeg je izradilo Nacionalno vijeće.


Nakon upoznavanja sa sadržajem programa susreta nazočni na sastanku su iskazali svoje mišljenje na navedeni program. Na sastanku nije bilo glasovanja za pojedine odluke već je vođen u smjeru sugestije i mogućnosti/nemogućnosti da domaćini ostvare predloženi koncept programa. Navedeni prijedlozi potkrijepljeni su iskustvom dosadašnjih susreta.