Predavanje o alkoholizmu u Vinjanima

Drugog dana trodnevnice uoči blagdana sv. Nikole Tavelića koji se slavi kao naslovnik crkve u Vinjanima Donjim nakon svečane svete mise koju je pred nešto više od dvjesto vjernika predvodio fra Jakov Udovičić održano je predavanje "Alkoholizam među mladima".

Predavanje koje je okupilo 130 prvopričesnika, ovogodišnjih kandidata za sakrament potvrde te njihovih roditelja i kumova održao je dr. Mate Kasalo, voditelj ispostave Hitne medicinske pomoći u Imotskom.

U svom zanimljivom predavanju dr. Kasalo iznio je niz crnih podataka koji vjerno ukazuju da je ovisnost o alkoholu u velikom porastu te  je kao takva najčešća ovisnost među Hrvatima. Također je ukazao na negativne posljedice konzumiranja alkohola i svih problema koje iz toga proizlaze.

Nakon Vinjana svoje izlaganje o problemu alkoholizma dr. Kasalo će održati i mladima u Vrgorcu te Podbablju. 

Trodnevnica sv. Nikoli nastavlja se i u subotu 13. studenoga kada će svečevu crkvu pohoditi predstavnici svih šest bratstava Franjevačkog svjetovnog reda (Imotski, Proložac, Podbablje, Runovići, Zmijavci i Vinjani) koji će imati svoje zajedničko misno slavlje koje će predvoditi imotski gvardijan, dekan i župnik fra Zoran Kutleša.

Na sam blagdan u nedjelju 14. studenoga svečano misno slavlje predvodi fra Jure Šimunović, odgojitelj novaka na Visovcu.