Flat View
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

30. Međunarodni teološki simpozij "Uloga teologije u duhovnosti hrvatskog naroda u vremenu tranzicije od komunizma do demokracije"

 

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu organizira 30. Međunarodni teološki simpozij "Uloga teologije u duhovnosti hrvatskog naroda u vremenu tranzicije od komunizma do demokracije" koji će se održati u velikoj dvorani Fakulteta, I. kat (Zrinsko-Frankopanska 19, Split) 17. i 18. listopada 2024. godine. Na simpoziju će sudjelovati 17 predavača koji dolaze iz inozemstva, s drugih institucija i učilišta u Hrvatskoj te s Fakulteta. 
 
Ovo je 30. po redu simpozij koji se u kontinuitetu održava na našoj ustanovi, što nam je iznimna čast da imamo tako dugu tradiciji znanstvenih skupova koji su započeti već nakon demokratskih promjena i stvaranja samostalne države Hrvatske. Već tada želja je bila pokretača da se teologija i teolozi aktivno uključe u stvaranje novog hrvatskog društva na čvrstim temeljima zdravog filozofsko-teološkog promišljanja, te da ovim skupovima i izborom tema dadnu svoj obol zajedničkom projektu boljitka hrvatskog društva. 
Cilj ovoga simpozija je propitati procese i promjene koje su se dogodile u društvu, a imale su svojih reperkusija i na Crkvu, stanje u njoj i na oblikovanje duhovnosti i mentaliteta vjernika.
Clipboard 1


 

  

Nazad