Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Hrvatsko nadzemlje započinje s novom sezonom s temom "Vjera iza rešetaka"

 

Hrvatsko će nadzemlje, u srijedu 16. listopada 2024. održati prvi susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini pod nazivom "Vjera iza rešetaka", s kojim će započeti sa 15. sezonom djelovanja.
 
U ovom mjesecu, pokušat ćemo naći odgovor na pitanja: Kako biti katolik u svijetu kriminala? Može li kriminalac biti katolik, a katolik kriminalac? Je li grijeh ne prijaviti kazneno djelo? Može li se osoba istinski promijeniti i kako društvo prihvaća obraćene? Kako se nositi s osjećajem nemoći i frustracije kad zlo dominira, a pravednici pate? Je li smrtna kazna moralno opravdana?  Na ova i na brojna druga pitanja odgovor će nam dati bivši zatvorski kapelan i trenutni župnik u Pločama - don Ante Bitunjac.
Program će se održati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 20:30 sati (Ulica Zrinsko Frankopanska 19, Split).  
 
Budući da se radi o jako važnoj i intrigantnoj temi, vjerujemo da će biti jako poučno i interesantno te Vas pozivamo da dođete.
 
Na susretu će biti prikazani i dramski uratci iz radionice Hrvatskoga nadzemlja, a za glazbenu animaciju susreta zadužen je Divinum bend iz Župe sv. Petra - Konkatedrala u Splitu.
Nakon susreta bit će organiziran prigodni domjenak.
COVER FB ili YT