Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Papa Fest 2024: Festival duhovne glazbe u Solinu

 

Tradicionalni Papa Fest, festival duhovne glazbe koji okuplja brojne izvođače i ljubitelje duhovne glazbe iz cijele Hrvatske i šire, bit će održan u nedjelju 1. rujna 2024. s početkom u 20:15, na povijesnom Gospinom Otoku u Solinu.

Ovaj festival, koji se održava u čast sv. Ivana Pavla II., poznatog po svojoj dubokoj povezanosti s Hrvatskom i njezinim narodom, predstavlja jedinstvenu priliku za glazbenike i publiku da kroz glazbu izraze svoju vjeru, zahvalnost i duhovnost. Papa Fest ima posebno mjesto u srcima mnogih vjernika, budući da potiče zajedništvo i duh kršćanske ljubavi.

Program ovogodišnjeg Papa Festa obuhvatit će nastupe najpoznatijih hrvatskih izvođača duhovne glazbe, zborova i solista, kao i nekoliko inozemnih gostiju koji će svojim izvedbama pridonijeti veličanstvenoj atmosferi. Festival će biti ispunjen raznovrsnim glazbenim stilovima, od tradicionalnih crkvenih napjeva do suvremene duhovne glazbe, čime će se zadovoljiti ukusi svih prisutnih.

Dan prije samog festivala, u subotu 31. kolovoza, u pastoralnom centru Gospinog otoka bit će održano posebno događanje u sklopu Papa Festa. Gospodin Slavko Nedić, poznati hrvatski glazbeni urednik i skladatelj, održat će svjedočanstvo i kratku glazbenu radionicu povodom 50 godina svog djelovanja na duhovnoj glazbenoj sceni. Ova radionica će pružiti uvid u bogato iskustvo i znanje gospodina Nedića, koji je svojim radom značajno pridonio razvoju i popularizaciji duhovne glazbe u Hrvatskoj. Očekuje se da će ovo biti inspirativno iskustvo za sve sudionike, posebice za mlade glazbenike i ljubitelje duhovne glazbe.

Papa Fest 2024. u Solinu obećava biti nezaboravan događaj koji će okupiti ljude svih generacija u zajedničkoj molitvi i slavlju kroz glazbu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i budu dio ove posebne večeri, kao i da sudjeluju u događanjima koja prethode samom festivalu.

IMG 20240823 WA0032