Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Nadbiskup Križić na svetkovinu Velike Gospe u Sinju i Splitu

 

Na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodit će procesiju i svečano misno slavlje u Sinju u 9.30 sati.

Jutarnje mise još su u: 4, 5, 6, 7 i 8 sati. Na Gospinom gradu misa u 7 sati. Svete mise poslijepodne: 15 i 16 sati. Večernja Sv. misa na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati. Predsjeda fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Zadnja misa u Svetištu u 21 sat.

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svečano se slavi i u Splitu, u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu našeg grada. Na svetkovinu VELIKE GOSPE (četvrtak, 15. kolovoza) sv. mise u svetištu su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon sv. mise u 10,00 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti sv. misa u 11,00 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18,00 sati. Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom: Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta po dolasku procesija nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski uz koncelebraciju svećenika grada Splita. Pozivamo sve štovatelje B.D.M. Marije i vjernike grada Splita da se uključe u procesiju i sv. misu, te se tako otvore posveti svojih obitelji i našeg grada Gospi od Pojišana!