Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

29. međunarodni teološki simpozij KBF-a u Splitu o temi „Teologija i književnost: vjera, iskustvo, umjetnost“

 

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu organizira 29. međunarodni teološki simpozij o temi „Teologija i književnost: vjera, iskustvo, umjetnost“, 19. i 20. listopada u Velikoj dvorani Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-Frankopanska 19). Na simpoziju će nastupiti 13 predavača teologa, filozofa, filologa, teatrologa i dr. iz Hrvatske (Osijek, Split, Zagreb) i inozemstva (Italija, Poljska, Bosna i Hercegovina). Program počinje u četvrtak 19. listopada u 16 sati pozdravnim govorima i otvaranjem simpozija.

„Ključna i zajednička točka teologiji i književnosti je utjelovljeni Logos – Riječ koja je postala tijelom. On nije plod razuma i filozofsko-teoloških zaključaka, već Božji dar ljudskome razumu, koji se utkaje u ljudsko iskustvo do najdublje pore. I od teologije i od književnosti očekuje se stoga napor razumijevanja ovog velikog dara, te žar prenošenja i svjedočenja svim raspoloživim sredstvima, sposobnostima i mogućnostima. Logos kao izvor pismenosti i teologije postaje izazov i za filozofe i za teologe, ali ništa manje i za književnike i pjesnike. I ukoliko prihvate ovaj izazov i na nj odgovore, on postaje i kruna njihova opusa i stvaralačke igre da sa svom umješnošću i preciznošću izraze ljepotu koju im on daje osjetiti i razmatrati“, piše, između ostaloga, u uvodu programske knjižice.

Svi podaci na poveznici:

https://www.kbf.unist.hr/hr/znanost/znanstveni-skupovi/2463-29-medunarodni-teoloski-simpozij-teologija-i-knjizevnost-vjera-iskustvo-umjetnost-split-19-20-listopada-2023

sim2