Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

72 sata bez kompromisa i Humanitarna brucošijada

 

‘72 sata bez kompromisa' međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta te se svake godine okupi preko 3500 mladih volontera u preko 450 volonterskih akcija – socijalnog, radnog i ekološkog tipa. Najveći volonterski maraton će se ove godine održati 17.-20. listopada u 21 lokalnoj jedinici, od toga 19 gradova i 2 općine diljem Lijepe Naše pod geslom “Mreža ljubavi”. U najlipšem gradu na svitu, našem Splitu, volontiranje na ovoj hvalevrijednoj akciji, po jedanaesti put zaredom, organiziraju mladi studenti i radnička mladež udruge Studentski katolički centar Split (kraće SKAC_St).

Neke od dosad provedenih akcije na kojima sudjeluje preko 600 volontera Splita i okolice uključuju:
• druženje s osobama s poteškoćama u razvoju kroz radionice kreativnog i sportskog
karaktera,
• bojanje i čišćenje stanova starijima, nemoćnima i potrebitima,
• prikupljanje hrane i potrepština na ulazima velikih trgovačkih centara za socijalno
ugrožene obitelji,
• ekološki projekti
• fizičke akcije (uređenje školskih prostora, vrtića te javnih objekata i površina -
bojanje, ukrašavanje, čišćenje, sađenje, postavljanje i bojanje ograde, itd.)
• posjet, druženje te glazbene i kreativne radionice sa starijim i nemoćnim osobama
• šišanje beskućnika u suradnji s udrugom MOSt, Caritasom SMN, frizerskim studiom
Connect i obrtničkom školom Split

„Pozivamo sve mlade u dobi 15 do 35 godina da se odazovu ovoj nesebičnoj akciji, kako bi naš grad zasjao kao svake godine. Prijave su u tijeku, zatvaraju se u nedjelju 13.listopada. Prijaviti se možete na 72h.hr ili preko društvenih mreža SKAC_St.“ – poručuju organizatori.

Kao najavni događaj ovog velikog volonterskog projekta za mlade, u srijedu 16. listopada 2024. u Restoranu Kampus, s početkom u 21h, u suradnji sa Studentskim centrom Split, održat će se i Humanitarna brucošijada. Podršku navedenoj humanitarnoj akciji pružit će izvođači – Jole, Dalmatino, Taxi bend, Grupa Best, Marino Jakobić te DJ Laaxen, koji za ovu prigodu nastupaju besplatno. Ove godine prikupljena sredstva idu za novoosnovani mobilni pedijatrijski palijativni tim. Naime, krajem rujna 2024. godine u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije započeo je s radom mobilni pedijatrijski palijativni tim. U sastavu tima su specijalist pedijatar i prvostupnica sestrinstva. Članovi tima posjećivat će u njihovom domu djecu s bolestima koja im ugrožavaju život ili neizlječivim bolestima koja zahtijevaju kompleksnu skrb. Mobilni pedijatrijski palijativni tim obavljat će usluge palijativne skrbi u suradnji s obitelji i liječnicima primarne zdravstvene zaštite, bolničkim liječnicima te ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim službama koje sudjeluju u liječenju i podržavanju kvalitete života djece u njihovom obiteljskom domu. Prikupljeni iznos od donacija potreban je kako bi se nabavila sva potrebna medicinska oprema koja će služiti za pružanje pomoći teško oboljeloj djeci u njihovim domovima.

Donacije, osim dolaskom na brucošijadu, prikupljaju se i uplatom na IBAN:
HR0224840081502032800
Rezervacije stola zaprimaju se na broj 098 954 5446

Humanitarna brucošijada