Proslavljena 10. godišnjica Frame "Vinjani"

Članovi mjesnoga bratstva Franjevačke mladeži koja djeluje u župi sv, Roka u Vinjanima pokraj Imotskog, u subotu 8.listopada proslavili su desetu godišnjicu postojanja svoga mjesnog bratstva.


Program proslave koju je uveličao dolazak dvjestotinjak framaša iz susjednih bratstava koja djeluju u župama: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići i Zmijavci započeo je zajedničkim okupljanjem u dvorištu vinjanske župne crkve Sv. Roka, a potom je održano pokorničko bogoslužje koje je bilo uvod u euharistijsko slavlje koje je predvodio imotski župnik i gvardijan fra Zoran Kutleša. U svojoj poticajnoj homiliji gvardijan Kutleša pozvao je mlade da shvate važnost svoga poziva u Franjevačkoj mladeži. Naglasio je i čvrstu povezanost imotskog čovjeka sa svojim franjevcima i serafskim ocem Franjom te je pozvao mlade da doista žive ono što su obećali i da istinski slijede primjer asiškog siromaha.





Nakon misnog slavlje tijekom kojeg su koncelebrirali vinjanski svećenici fra Jakov Udovičić i fra Denis Šimunović te fra Frano Laco, župnik i duhovni asistent Frame iz Zmijavca, a za vrijeme kojeg su liturgiju animirali članovi Franjevačke mladeži iz Imotskog zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Kristianom Stipanovićem, uslijedio je prigodni objed, a potom i predavanje fra Ivana Režića na temu " Nositi križ i slijediti Krista".


Po završetku predavanja uslijedio je rad po skupinama koji je završio prigodnim plenumom, a potom je uslijedilo predstavljanje župe Vinjani i Franjevačke mladeži iz te župe.


Bogati i sadržajni program proslave kojeg je organizirao duhovni asistent Frame i župni vikar iz Vinjana fra Jakov Udovičić uz pomoć svojih framaša i potporu župnika fra Denisa Šimunovića završio je Večernjom molitvom.