Nadbiskup Barišić uputio pismo trima Splićankama redovnicama u Avili

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u utorak 27. rujna u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, Nenada Mladinea, oca desetero djece od kojih su dvije njegove kćerke otišle u karmelićanski samostan u Avilu. Budući da u subotu 1. listopada na blagdan sv. Terezije od djeteta Isusa polažu zavjete: s. Gabriela od Svetog Lica polaže privremene, s. Mihaela od Raspete Ljubavi polaže doživotne zavjete, nadbiskup je tom prigodom uputio sestrama pismo čestitke i zahvale te poslao svijeće i cvijeće kako bi slavlje bilo još ljepše i bogatije. U Avili se nalazi još jedna Splićanka s. Edita od Križa, poznatija kao Edita Majić, bivša glumica kazališta Gavella koja je prije tri godine položila doživotne zavjete u samostanu Bosonogih karmelićanki sv. Josipa. 


U pismu nadbiskup, između ostaloga, piše: "Naš grad Split, Splitsko-makarska nadbiskupija, kao i domovinska Crkva ponosni smo na vas i radujemo se događaju privremenih i doživotnih zavjeta. Otac, majka, braća, sestre i šira obitelj, svi putuju na vaše i njihovo slavlje. Po njima vam šaljem svoje pozdrave i čestitke. Tebi, sestro Gabriela od Svetog Lica, koja polažeš privremene zavjete i Tebi, sestro Mihaela od Raspete Ljubavi koja polažeš doživotne zavjete. Pozdrav i Tebi, sestro Edita od Križa, kao i svim sestrama samostana u Avili". 
Kada je nadbiskup prije dvije godine završio u bolnici sestre u Avili su svesrdno molile za njegovo ozdravljenje. Stoga im je nadbiskup zahvalio na molitvenoj podršci riječima: "Drage sestre Splićanke, bit ću s vama i za vas u svojim molitvama! Ali, prije svega, želio bih zahvaliti na vašim molitvama, čijom sam snagom nošen i podržavan. Zahvaljujem vam na molitvama za grad Split, Splitsko-makarsku nadbiskupiju, za našu Crkvu i za naš narod. Neka i cvijeće u svečano okićenoj crkvi bude znak naše pažnje i zahvalnosti prema vama". Svakoj od triju sestara nadbiskup je poslao na dar svijeću od voska, simbol posvećenog života Kristu jer svijeća, darujući se svjetlu i sama postaje svjetlo. Pismo nadbiskup Barišić završava molitvom i zazivom Božjega blagoslova na sve sestre u njihovoj zajednici u Avili. Mladineo je zahvalio nadbiskupu na podršci i darovima koje će predati redovnicama u njegovo ime, a nadbiskup je obećao da će samostan u Avili posjetiti čim se za to ukaže prilika.