Podbablje: Proslavljen blagdan Kraljice Hrvata

Župljani župe Podbablje u ponedjeljak 22. kolovoza proslavili su blagdan Kraljice Hrvata koju štuju kao svoju suzaštitnicu i naslovnicu filijalne crkve u Grubinama.

Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar iz Imotskog i magistar postulanata fra Kristian Stipanović uz koncelebraciju fra Zorana Kutleše, župnika, dekana i gvardijana u Imotskom te domaćeg župnika fra Nikice Ajdučića.


U svojoj nadahnutoj propovijedi ovogodišnji propovjednik fra Kristian Stipanović naglasio je važnost Marije i njezinu neprikosnovenu povezanost s hrvatskim narodom.
Iza sv. mise tijekom koje je pjevao pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Katarine Jonjić, svima se zahvalio župnik Podbablja fra Nikica Ajdučić te je izrazio radost poradi okupljenog mnoštva vjernika te svima čestitao svetkovinu.
Uvod u svečanu svetu misu bila je tradicionalna procesija s Gospinom slikom oko crkvenog dvorišta, a sliku su nosili mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje svoga zavičaja.
Blagdanskoj proslavi prethodila je trodnevna duhovna obnova koju su vodili fra Zoran Jonjić, fra Ivan Režić i Nikica Ajdučić, župnik. To bijahu plodonosne i milosne večeri priprave za središnje slavlje, osobito večer vigilije (nedjelja, 21. kolovoza) kad je poslije večernje mise upriličena sa svijećama pobožnost Puta svijetla oko mjesne crkve. Nazočio je velik broj vjernika.