Prvo hodočašće obitelji Gospi Sinjskoj

30. srpnja 2011. obavljeno je  I. Hodočašće obitelji Gospi Sinjskoj koje je organizirala Udruga sa četvero i više djece Cetinskog kraja, a koje su poduprli : Cetinski dekanat sa don Stipom Ljubasom koji je predvodio Put križa do Grada na kojem je bilo mnoštvo obitelji sa brojnom djecom i Svetište Gospe Sinjske sa gvardijanom fra Božom Vuletom koji je predvodi Sv. Misu za brojne obitelji te naglasio da svi vjernici  trebaju svjedočiti radost i nadu Kristove obitelji i nebi trebali biti zabrinuti jer je Bog onaj koji je dobar i sve nas podržava svojom ljubavlju i milošću.

Nakon misnog slavlja druženje obitelji je nastavljeno pokraj škole fra Pavla Vučkovića gdje je domaćin Udruga 4+ uz pomoć mnogo donatora pripravila prigodni ručak za sve prisutne hodočasnike. Nakon ručka imali smo malu duhovnu obnovu uz predavanje fra Ante Čovo, a nakon toga sa najizdržljivijima smo obišli Muzej cetinske krajine i Franjevački muzej sa bogatim postavima i ogromnom kulturnom baštinom što nam je svjedočanstvo ljepote življenja na ovim prostorima od pradavnih vremena.


Hodočašću su se pridružili i članovi Udruga sa brojnom djecom iz Dugopolja,Solina,Splita i Kaštela te Katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.


Dan je bio ispunjen molitvom, druženjem i zajedništvom, a pratilo nas je i lijepo vrijeme te smo zahvalni Majci Božijoj na ovom danu od kojeg očekujemo i obilje duhovnih plodova i okrjepe za nastavak svakodnevlja za naše obitelji i našu djecu koju na ovaj način želimo  povesti i dovesti u kuću Oca našega.

Hvala svim obiteljima koje su se odazvale na ovo Prvo hodočašće za koje se nadamo da će postati dio trajnog događanja povodom Blagdana Gospe Sinjske. Nadamo se da će se na ovaj način obitelji kao trajnoj i velikoj Božijoj datosti odati dužno poštovanje i dati podrška svima koji na ovj način svjedoče vjernost Kristovu i njegov odnos prema Crkvi svojoj zaručnici. Hvala  dekanu don Stipi Ljubasu što se odazvao, kao i Gvardijanu Fra Boži Vuleti koji nas je podržao, te fra Anti Čovi koji je također rado pohodio ovo naše zajedništvo. Hvala bratskim udrugama i svim donatorima koji su nesebično izašli u susret i omogućili nam prihvat brojnih obitelji i bezbrižno druženje uz hranu i piće. Hvala i svim članovima Udruge koji su unijeli dio svoga truda da se sve ovo zbude te zahvala vrijednim ljudima koji su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan ni žedan.Na sve zazivamo Božiji blagoslov i zagovor Gospe Sinjske.