Zavjetni dan župe Lovreć-Opanci

U sklopu devetnice Gospi od Anđela koja se slavi kao zaštitnica Imotskog i Imotske krajine u ponedjeljak 25.srpnja na blagdan sv. Jakova svoj zavjetni dan imali su župljani župe Lovreć- Opanci.

Misno slavlje kojem se odazvalo veliko mnoštvo vjernika iz župe Lovreć-Opanci i iz domaće župe Imotski kao i ostalih župa na području Imotske krajine predvodio je fra Dinko Bošnjak, župnik župe Lovreć-Opanci uz koncelebraciju imotskog župnog vikara fra Ivana Režića.


U svojoj propovijedi fra Dinko Bošnjak istaknuo je kako je današnji čovjek suočen sa suvremenim dostignućima koja ujedno predstavljaju i iskušenja.  Posebno se osvrnuo na moć medija i zloporabu istih što stavlja današnje društvo na veliko iskušenje jer često svi slijepo vjeruju onome što drugi plasira putem medija. Naglasio je kako je tim izazovima posebno ugrožena mlada generacija te je poručio svim mladima da se ugledaju na primjer sv. Jakova koji je prvi pio iz Isusov čaše na posljednjoj večeri, poručivši da jedino mladi mogu mijenjati svijet te naglasio je kako moraju biti prvi nositelji svih društvenih promjena.
U sklopu devetnice preko ovoga euharistijskog slavlja skladno i ugodno pjevao je  župni zbor iz župe Lovreć-Opanci pod ravnanjem svoje voditeljice gđe. Renate Kolovrat.
Poslije mise, uoči koje su vjernici izmolili Gospinu krunicu te izrecitirali pohvale Gospi od Anđela, crkvenom zboru i fra Dinku Bošnjaku uime članova Franjevačkog samostana zahvalio se imotski župni vikar fra Ivan Režić te ih je pozvao na prigodni domijenak ispred Franjevačkog samostana.