Humanitarni koncert za misije u trogirskoj katedrali

U katedrali Sv. Lovre u Trogiru, poslije večernje mise na Mali Uskrs - Bijelu Nedjelju, 28. travnja, održan je humanitarni koncert za Misije u organizaciji trogirskog ogranka hrvatskog katoličkog zbora MI - misijske sekcije i župnika - duhovnika don Vinka Sanadera.

Na početku se nazočnima obratio trogirski dekan i župnik don Vinko Sanader i zaželio dobrodošlicu don Marinku Vidoviću, don Draženu Baliću, đakonu don Juri Lovrinčeviću, povjereniku za misije don Jakoslavu Baniću, svim izvođačima kao i onima koji su svojim dolaskom podržali ovu akciju.

Trogirski "MI" - utemeljen je kako bi okupljenim svojim članovima prožimao svakodnevni život kršćanskim vrednotama, a ove godine slavi četvrtu obljetnicu. Unutar zajednice djeluju tri sekcije: karikativna, molitvena i misijska. Zadaća misijske sekcije je djelotvorno zauzimanje za misije i pomoć misionarima koji brinu za siromašne, nemoćne, ovisne i životno ugrožene na svim stranama svijeta. Misionara i misionarki Crkve u Hrvata ima preko 80 i djeluju u 27 zemalja u Africi, Latinskoj Americi, Aziji, Oceaniji i misijskim područjima Europe.

Cilj ovog koncerta je prikupljanje sredstava za papinska misijska djela, a na ulazu u katedralu mogli su se davati dobrovoljni prilozi te kupiti vjerska znamenja i knjige. Kroz program su vodili: Daniela Radan - voditeljica misije sekcije HKZ-a "MI" - Trogir i Dominik Petar Čavka - dopredsjednik HKZ-a "MI" - Trogir

Nastupili su Mladi iz katedrale kao zbor te kao vokalno-instrumentalni sastav Sv. Lovre, a vodi ih maestro Vinko Buble. Najprije je nastupio VIS Sv. Lovre, a nastupile su: Maja Buble Buličić, Lorena Gaube i Matej Kuliš uz pratnju Blaža Ševe na gitari te su izveli tri pjesme „Tvoja krv“, „Ti si mene prvi ljubio“ i „Djeluj kroz mene“. Potom je nastupila Sanja Štrk iz Solina koja sa sestrom Majom uspješno vodi "Papa band" već 15 godina. Uz gitaru je otpjevala pjesme „Dubine“, „Dajem ti srce zemljo moja“ i „Bog te ljubi“.

Mladi župe Marije Pomoćnice s Kmana u Splitu - VIS "Gloria" također su izveli tri pjesme „Sveti plam“, „O, da mi te sresti“ i „Bože, čuvaj Hrvatsku“. Tenor HNK-a iz Splita gosp. Stefan Kokoškov, uz glasovirsku pratnju maestra Vinka Buble otpjevao je „Ave maria“ (Schubert), „Domovini ljubavi“ (Ivan Plemenit Zajc) te „To je tvoja zemlja“ (Vice Vukov). Na kraju je katedralni zbor mladih koncert zaključio pjesmama „Ja sam uskrsnuće i život“, „Panis angelicus“ i „Molitva“.

Po završetku koncerta s nekoliko prigodnih riječi i zahvalom nazočnima se obratio don Jakoslav Banić, povjerenik Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...