Božićni koncert u Vrgorcu

Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili publiku. U sklopu programa Vrgorska božićna fantažija, u srijedu 13. prosinca 2023. tradicionalno se održao koncert za sve željne kulturnih i zanimljivih glazbenih događanja.
 
Tako je tradicija božićnog koncerta zborova i klapa nastavljena u župnoj crkvi gdje su se neki od najboljih glasova Vrgorskog kraja i okolice okupili kako bi poželjeli ‘Sretan Božić svakome. Svečanim ulaskom s fenjerima, pred svekolikom publikom prvi su nastupali domaćini Crkveni zbor Navještenja Blažene Djevice Marije, zatim Crkveni zbor Staševica u pratnji Mandolinskog orkestra Vrgorac. Prekrasan nastup Mandolinskog orkestra Vrgorac nikog nije ostavio ravnodušnim.
 
U nastavku programa održan je nastup Mandolinskog orkestra KUD-a Metković. Posebni gosti večeri su bile klape, ženska klapa Divna iz Trpnja i miješana Klapa Geta iz Orebića. Po uobičajenoj praksi svi izvođači nastupili su s po dvije pjesme, izvodeći uglavnom tradicionalne božićne pjesme i napjeve, a vrhunac koncerta bio je na samom završetku kada su se svi sudionici koncerta ujedinili u izvedbi ‘Narodi nam se’. Na kraju se svim okupljenima obratio župnik fra Josip Repeša zahvaljujući izvođačima i posjetiteljima ove lijepe večeri. Božić je blagdan zajedništva i naša suradnja tome čini obilje radosti. Božićni koncert organiziran u suradnji župe Vrgorac koja je omogućila koncert u predivnom ambijentu Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, zatim gosp. Tomi Hercegu na realizaciji programa, te Centru za kulturu i baštinu Grada Vrgorca koji organizira mandolinske koncerte kroz razne manifestacije i daje im vjetar u leđa.
Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...