Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

 

U organizaciji Papinskih misijskih djela i Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se, od 29. lipnja do 3. srpnja, godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Program započinje u subotu 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica Milosrđa na Kamenu. Euharistijsko slavlje u konkatedrali sv. Petra u Splitu, s početkom u 19 sati, predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK. Program se nastavlja u nedjelju 30. lipnja posjetom prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Zatim će misionari iznijeti svoja svjedočanstva po župama Splitsko-makarske nadbiskupije. U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se Nightfever, koji započinje istoga dana u 19 sati na Kampusu Sveučilišta u Splitu.

U ponedjeljak 1. srpnja misionari će posjetiti Vepric gdje će slaviti svetu misu u Svetištu Majke Božje Lurdske s početkom u 18 sati. Zatim slijedi susret s ministrantima i mladima. Sljedećeg dana, u utorak 2. srpnja predviđen je posjet Marijanskom svetištu u Sinju u sklopu kojeg će se održati susret s Franjevačkom mladeži. Sveta misa je u 19 sati. Susret završava u srijedu 3. srpnja svetom misom u samostanskoj kapelici na Kamenu.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Kongo, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima Nadbiskupije svoje poslanje.