Održana pobožnost Križnog puta prema Gradu

Pod geslom „I ja želim za tobom ići…“, u petak 22. ožujka 2024., održan je Križni put prema tvrđavi Grad u Sinju. Tradicionalno je da se posljednji korizmeni petak pobožnost moli prema Gradu gdje je se nalazi „Sinjska kalvarija“ s četrnaest postaja Križnog puta hrvatskih akademskih kipara. Na pobožnosti je sudjelovalo tisuće vjernika sinjske župe i okolnih mjesta Cetinske krajine.

U 11 sati na pobožnosti su sudjelovali mladi sinjskih srednjih škola s ravnateljima i nastavnicima. Pobožnost su koordinirali vjeroučitelji u suradnji s župnikom fra Antoniom Mravkom koji je s mladima predmolio molivu Križnog puta. Učenici su se izmjenjivali u nošenju križa i čitanju meditativnih tekstova koji su nastali na katehetskim susretima mladih sinjske župe.

U 16:30 sati održana je pobožnost za župnu zajednicu. Križni put je predmolio gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. U pobožnosti je sudjelovao župnik fra Antonio Mravak, đakon fra Šimun Suton i franjevački sjemeništarci. Četrnaestorica župljana izmjenjivala su se u nošenju Zavjetnog križa. Molitvene tekstove Križnog puta posvećenih ocu i majci s Trećeg  nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 2018. godine autorice Marine Šimić, čitali su članovi Zajednice čitača crkve Čudotvorne Gospe Sinjske.

Dolaskom pred Spomen crkvu Majke od Milosti – Čudotvorne Gospe Sinjske na Gradu, gvardijan fra Marinko je udijelio blagoslov s križem na četiri strane svijeta.

Prema tradiciji vjernici su pjesmom na mjestu gdje se dogodilo čudo po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine, pozdravili svoju Majku i zagovornicu pjesmom „O Gospe Sinjska“.