Drugi dan obilježavanja Tjedna braka u Splitu: „Mislila sam da je razvod najbolje rješenje za našu djecu“

U utorak, 6. veljače 2024., drugi dan Tjedna braka u Splitu gosti predavači bili su bračni par Adriana i Dražen Ordulj te gđa Vesela Dujmić koji su govorili na temu „Bračni izazovi“ i pritom ispripovjedili zanimljiva osobna životna iskustva s različitim bračnim izazovima.

Vesela Dujmić govorila je o tome kako je došla do točke kada dalje više nije išlo, kada s mužem više nije bilo nikakvih poveznica i kada je prevladala bračna netrpeljivost, nerazumijevanje, nemogućnost pomirenja i neminovnost razvoda nakon 15 godina braka. Kako pustiti Božje svjetlo u brak i može li Bog obnoviti brak koji je već mrtav posvjedočila je iz osobnoga iskustva, a njezino svjedočanstvo možete pogledati ovdje.

Bračni par Adriana i Dražen Ordulj ispripovjedili su nam gotovo filmsku priču o tome kako su sačuvali brak i obitelj u okolnostima koje su gotovo nemoguće za opstanak braka i kako je suprug s potpunog društvenog, moralnog i psihičkog dna Božjom milošću i Gospinim zagovorom ustao i postao novi čovjek. Adrianino potresno svjedočanstvo o tome zašto je oprostila svom mužu i kako je prihvatila vlastiti život te Draženovo iskreno svjedočanstvo o vrtlogu grijeha u kojem je živio i spašavanju braka i obitelji pogledajte ovdje.

Kako je njihov brak utjecao na djecu i u kakvom su oni danas odnosu s Bogom zanimalo je publiku koja je nakon izlaganja imala mogućnost postavljanja pitanja, a odgovore možete pogledati ovdje.

Tjedan braka nastavljamo u srijedu, 7. veljače 2024., svetom misom u 19 sati u župnoj crkvi na Kamenu i predavanjem bračnog para Marice i Luke Vujević u 19:45 u Karmelskom samostanu na temu „Kako obnoviti bračnu ljubav“. Predavači će govoriti o tome što su to bračni i zaručnički vikendi i jesu li možda baš za vas te kako poboljšati bračni odnos i obnoviti bračnu ljubav.

Tjedan braka održava se svaku večer od 5.-10. veljače 2024. Program započinje svetom misom u župnoj crkvi na Kamenu u 19 sati, a u 19:45 slijedi prigodni program u dvorani Karmelskoga samostana na Vidovcu u Splitu.

U nedjelju 11. veljače Svjetski je dan braka. Na misnom slavlju u 11.00 u Karmelskom samostanu bit će obnova bračnog saveza. Organizatori događanja su Ured za pastoral obitelji i Obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije te župa sv. Mihovila Arkanđela Kamen-Šine.