Obnova bračnih zavjeta u povodu 25. obljetnice braka Dragane i Emila Vrljičak

U svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu 25. studenoga Dragana r. Kvasina i Emil Vrljičak obnovili su svoje bračne zavjete povodom 25. godišnjice braka u kojemu su rođene četiri kćeri - Bruna, Petra, Jurja i Marija Tadea, a danas su ponosni baka i djed dvojice dječaka: Lukše i Jone.

Nakon okupljanja obitelji, prijatelja i uzvanika, upravitelj Svetišta don Stipan Šurlin uveo je prisutne u svečanost pozdravnim riječima i razmatranjem iz Iv 2,1-11: „Ti si čuvao dobro vino sve do sada …Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu“. „…. „Dobro vino“ je da život muža bude Božji dar za svoju ženu a to vrijedi i za život žene da bude Božji dar za svoga muža zahvaljujući Božjoj ljubavi u njihovim srcima. Na takav način objavljuju Isusovu slavu u kojoj bivaju oslobođeni rane grijeha, vlastitog egoizma. Očitujući da žive ljudsku narav na božanski način“, kazao je Šurlin.

Nakon njega uzvanike je pozdravio Petar Brstilo, voditelj obiteljske zajednice Župe sv. Andrije na Sućidru. S Petrom su izmolili krunicu Božanskog milosrđa, a nakon krunice Dragana i Emil svjedočili su o svojem putu s Gospodinom i jedno s drugim tijekom proteklih 25 godina. Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz prigodnu duhovnu glazbu obitelji Rajčić, a uzvanici su imali priliku ispovjediti se i pripremiti za svetu misu.

Na svetoj su misi Dragana i Emil obnovili svoje bračne zavjete u svjetlu Božje riječi: „ Ako ostanete u meni i riječi moje ostanu u vama, ….da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.“ Ovaj radostan događaj nastavio se za obiteljskim stolom u prisutnosti obitelji, prijatelja i kumova u blagovaonici svetišta.