Pokrenut novi katolički portal Mreže Riječi

"Mreže Riječi" katolički je portal koji su pokrenuli vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije sa svojim suradnicima u cilju širenja Božje riječi dalje od školskih učionica i vjeronaučnih dvorana. Ovim projektom želimo živu Božju riječ prenijeti u vaše domove, na ulice te na sva ona mjesta gdje se okupljaju mladi i stari – svi oni koji otvorena srca traže Gospodina.

Mreže Riječi portal je koji okuplja katolike aktivne na području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, teologije, medicine, komunikacijskih i drugih znanosti. Naši suradnici žele s vama podijeliti svoja znanja, iskustva i životne vještine kako bi radosna vijest odjeknula šire, iscijelila, podigla i nosila ljude današnjeg vremena.

Kolumne, koje čine sastavni dio ove platforme, okupljaju preko trideset različitih autora. Svaki od kolumnista svojim jedinstvenim izričajem i nadahnućem donosi temu iz svojega područja djelovanja: obiteljska problematika i pastoral, odgoj i obrazovanje, teologija, filozofija, književnost kršćanskog nadahnuća, kulturna, povijesna i zavičajna baština te tradicionalni i novi mediji. Donosit ćemo također i svjedočanstva kršćanskog života.

Svjesni privilegije, ali i odgovornosti koju imamo nastavljajući vjeru izniklu na grobovima salonitanskih mučenika, osobito Dujma i Staša, želimo promovirati kršćansku baštinu našeg naroda, njome se nadahnjivati i od nje živjeti.

Prvi gost Mreža Riječi bio je Gibonni – veliki umjetnik, pjesnik, kantautor, a prije svega vjernik. On je ostavio velik trag u vjeronaučnoj nastavi kroz pjesme koje vjeroučitelji koriste na svojim satovima. Njegovi stihovi nose poruke ljubavi, opraštanja, milosti, milosrđa, radosti, rađanja života i svega onoga što život čini lijepim pa su djeci i mladima putokazi prema temeljnim kršćanskim istinama.

Za razliku od službene stranice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, koja i dalje ostaje aktivna te usmjerena prvenstveno prema vjeroučiteljima kao podrška njihovu radu, platforma Mreže Riječi želi zahvatiti šire, sve do onih koji žele živjeti od Božje riječi i koji je žele naviještati.

Uredničko vijeće sastoji se od osoblja Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije te od nekoliko vjeroučitelja suradnika. Najuže uredničko vijeće čine: dr. sc. Jadranka Garmaz, predstojnica Katehetskog ureda, dr. sc. Nenad Palac, Mario Žuvela, dipl. teolog i Ivana Raspudić, mag. paed. relig. et catech.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U suradnji sa profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranje za 26. nedjelju kroz godinu.
Vjeroučiteljski portal Mreže Riječi u suradnji s fra Domagojem Runjom, izvanrednim profesorom biblijske skupine ...
U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje 1. rujna 2023. godine započeo je ...
U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje 31. kolovoza 2023. godine započela ...
Na blagdan zaštitnika vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije sv. Anastazija (Staša), u subotu 26. kolovoza, ...
Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić primio je, u ponedjeljak 26. lipnja u ...
Treći ciklus duhovnih vježbi za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije održane su od 9. do 11. lipnja 2023. u ...