Sastanak imotskog dekanata

Sastanak imotskoga dekanata održan je 8. veljače u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Frane u Imotskom.

Sastanak je započeo u 10 sati u samostanskoj kapeli molitvom iz časoslova i razmatranjem koje je održao don Tomislav Ćubelić, župnik župe Porođenja Blažene Djevice Marije Srinjane i voditelj ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije.

U 11 sati započeo je drugi dio susreta, koji je održan u samostanskoj dvorani. Nakon uvodnih pozdrava, dekan fra Zoran Kutleša najavio je „Zaručnički tečaj“ u mjesecu ožujku i upoznao braću svećenike sa personalnim promjenama koje su se dogodile od zadnjeg sastanka.

Zatim je predavanje na temu „Roditelji i župna kateheza“, održao don Tomislav Ćubelić. U prvom djelu predavanja iznijeti su opći pogledi na obitelj i roditeljstvo u današnjem vremenu. Na poseban način je istaknut problem muževnosti i očinstva danas.

U drugom dijelu naglašeno je stanje župne kateheze gdje je na poseban način stavljen naglasak na pripremu i podjelu sakramenata kršćanske inicijacije i sakramenta ženidbe.

Predavač je svoje predavanja zaključio tako da župna kateheza treba napredak i da se treba prilagoditi današnjem vremenu bilo stilom, bilo programom i to je zadatak svakoga. Također je naglasio da formacija mladih dotiče sve i da ona počinje kao trajna formacija svakoga pojedinačno.

Predavanje je zaključeno raspravom.

Sastanak je zaključen molitvom „Anđeo Gospodnji“.