Gala: Proslavljena svetkovina Svih svetih

Na svetkovinu Svih svetih, svojih nebeskih zaštitnika, u srijedu 1. studenoga, istoimena cetinska župa Gala - Gljev kraj Sinja, svečano je proslavila svetkovinu Svih svetih i 193 godine postojanja župe.
 
Procesiju i središnje misno slavlje u 10.30 sati ispred crkve Svih svetih u Gali predvodio je fra Siniša Balajić odgojitelj franjevačkih bogoslova u Splitu, u koncelebraciji s fra Lukom Delićem, otočkim župnikom fra Nikicom Ajdučićom, drugim svećenicima iz rodne župe.
 
U svojoj je propovijedi fra Siniša naglasio: “Pozvani smo na svetost. Svetost će se postići dobrim djelima i iskrenom molitvom. Nosimo sebe, svoje misli, riječi, ostvarena i neostvarena djela, propuste, nosimo svoju dobrotu i svoju grešnost. Nadalje, pozvao je župljane na vjernost Bogu i Crkvi, onu vrijednost koji su gajili pradjedovi u teškim i krvavim vremenima ove drevne župe. Uza sve to, u svojoj vjeri i nadi su bili sigurni da nisu izgubljeni. Njihove sudbonosne priče imaju jasnu poruku: Bog je ljubitelj života, ljubav koja nas ne napušta" - naglasio je odgojitelj bogoslova fra Siniša. Svečano euharistijsko slavlje uzveličao je župni zbor pod ravnanjem Ivane Žižić, a za orguljama svirala je Anđela Vrdoljak.
 
Župa se za ovu proslavu pripremala duhovnom obnovom. U subotu 28. listopada u 16.30 sati je počeo program molitvom krunice i sv. Misom s propovijedi koje je predvodio fra Toni Šimunović-Erpušina, u kojoj je naglasio poruku sv. Male Tezerije ljubavi i milosrđa. U nedjelju 29. listopada, u 10 sati počeo je program drugog dana duhovne obnove molitvom krunice i sv. Mise koje je predvodio domaći župnik fra Luka Delić. U ponedjeljak, 30. listopada, u 16.15 sati trodnevnica je započela sakramentom pomirenja, te krunicom i sv. Misom koje je predvodio fra Toni Šimunović-Erpušina. U utorak, 31. listopada posljedni dan duhovne obnove započeo je u 16.30 sati krunicom i litanijama u čast Svima svetima, program je se nastavio slavljem sv. Mise, program je završio Klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...