Proslavljen blagdan Gospe Fatimske u Momićima

U crkvi Gospe Fatimske u Momićima u subotu 13. svibnja, misno slavlje kojem je prethodila procesija, predslavio je don Ivan Urlić u koncelebraciji župnika don Damira Bistrića.

„Ovaj blagdan želi nas potaknuti na obraćenje srca, na posvetu našeg života Prečistom Srcu Marijinu”, rekao je u uvodu homilije don Ivan. Urlić. Podsjetivši vjernike na Gospina ukazanja u Fatimi, naglasio je kako su tim ukazanjima izrečena snažna proročanstva i upute koje nam Gospa ostavlja.

„Marija nam kaže da će se dogoditi i obraćenje Rusije! Tko to može povjerovati danas, kada svjedočimo tolikoj agresiji upravo te zemlje prema Ukrajini, no, mi kao ljudi, možemo gledati samo iz sadašnje perspektive, ali u sutrašnji dan i ono što će se događati jedino Bog ima uvida. Možda se preko ovih strašnih događaja u Ukrajini i dogodi obraćenje Rusije, mi to ne znamo, našim ljudskim očima to izgleda neshvatljivo. Ono što mi možemo napraviti je da poslušamo Gospine poruke, da se obratimo, uzmemo krunicu i da je molimo. To, braćo i sestre jedino može zaustaviti sve agresije svijeta, jedino krunica može izvojevati pobjedu u borbi sa zlom. Sjetimo se samo naše domovinske povijesti i kako su naši branitelji s krunicom na vratu pobijedili agresora. Zašto se to ne bi dogodilo danas? Zašto mi ne bi sve ove moguće agresije - medijske, internetske, ratne, sve agresije protiv života - zašto ih ne bi zaustavili krunicom? Zašto ih ne bi zaustavili molitvom? Na to nas poziva ovaj današnji blagdan Gospe Fatimske!“, rekao je.

„Kako će se promijeniti slika svijeta ako je u našim obiteljima utihnula molitva krunice? Kako će se promijeniti naše obrazovanje ako križ u našim školama nije dobrodošao? Kako će se poboljšati zdravstveni sustav naše domovine ako se u našim bolnicama izvršava abortus? Sve su to braćo i sestre zla s kojima se danas trebamo boriti, a Ukrajina i ono što se u njoj događa, samo je posljedica ovoga što nismo činili”, naglasio je propovjednik.

„Marija će nas uvijek dovesti Kristu, ako je zamolimo za pomoć, ali je nemojmo gledati kao pasivni promatrači, zaposlimo BDM u našim životima, u našim obiteljima, u našoj domovini, u cijelom svijetu - jer Fatima nas dovodi Isusu Kristu, jedinom Spasitelju svijeta, koji može preobraziti lice zemlje”, nastavio je.

„Kada god vam u životu bude teško, pogledajte u oči Blažene Djevice Marije, i u njezinom pogledu tražite utjehu i ohrabrenje. Neka i kroz ovaj Božji blagoslov, njezin pogled ostane na vama”, rekao je na kraju misnog slavlja.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...