Proslavljen blagdan sv. Ilije u Segetu

Vjernici i hodočasnici Župe Gospe od Ružarija iz Segeta, 20. srpnja, proslavili su blagdan sv. Ilije. Svečano misno slavlje ispred zavjetne crkvice iz 13. stoljeća, predvodio je don Dražen Balić, župnik Drvenika, uz koncelebraciju župnika domaćina don Nikole Galova.

U propovijedi don Dražen je govorio o sv. Iliji kao starozavjetnom proroku, koji se prije tri tisuće godina borio protiv krivovjerja, bezboštva i lažnih proroka. „Danas kao da se ništa nije promijenilo, premda je Krist prije dvije tisuća godina svojom mukom, smrću i uskrsnućem pobijedio zlo i nama osigurao život, ipak to zlo uvijek se bori s dobrom. Ilija je cijeli svoj život hodio prema Bogu i propovijedao dobro i borio se protiv zla. Zovu ga još 'gromovnik', jer je žustro i gromko propovijedao Božju riječ. Kao što je bilo u Ilijino vrijeme i vrijeme sv. Ivana Krstitelja, tako je i danas - na svima nama je da se borimo protiv zla, sakramentalnim životom, dobrim djelima, molitvom i uz Božju pomoć ćemo se oduprijeti tami“, rekao je, između ostalog, don Dražen Balić.

Pri kraju misnog slavlja župnik don Nikola Galov zahvalio se don Draženu Baliću na predvođenju slavlja. Poručio je vjernicima da se otvore Kristu objave, koji se objavljuje u lahoru, malom vjetru, u molitvi, tamo gdje su se dvojica, trojica sabrala u Njegovo ime, te da plodove preobraženja nakon liturgije nastave živjeti u svom život. Najavio je i obnovu crkava u Župi pod nazorom konzervatora i početak gradnje pastoralnog centra.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Od ranog jutra, 25. srpnja ove godine svečano je bilo u župi sv. Jakova u Cisti Velikoj koja je proslavila svoga ...
U župi Sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru, 25. srpnja 2020., proslavljen je zaštitnik župe - blagdan sv. Jakova ...
Gvardijan i upravitelj svetišta Gospe Sinjske u Sinju fra Ante Čovo potvrdio je Hrvatskome katoličkom radiju da će zbog ...
Blagdan svetog Liberana proslavljen je u četvrtak 23. srpnja u nekoliko župa Neretvanskog dekanata. U Župi Vidonje, ...
Blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Metkovića svečano je proslavljen u ponedjeljak, 20. srpnja. U crkvi Sv. Ilije ...
Vjernici i hodočasnici Župe Gospe od Ružarija iz Segeta, 20. srpnja, proslavili su blagdan sv. Ilije. Svečano misno ...
Velikim svečanim ophodom po ulicama Kaštel Kambelovca počela je, u četvrtak 16. srpnja, proslava blagdana Gospe ...
U svetištu Gospe Karmelske, zaštitnice župe Bagalović, u četvrtak 16. srpnja slavljeno je pet misa. Središnjoj misi ...