Svetkovina Velike Gospe u Slatinama

U župi Uznesenja BDM - Slatine na Čiovu, 15. kolovoza 2019. proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije - Velike Gospe - zaštitnice župe. Trodnevnicu, svečano misno slavlje i procesiju predvodio je don Ivan Šibalić uz koncelebraciju župnika don Ante Čulića te još nekoliko svećenika.

Don Ivan je u homiliji napomenuo da bi svi ljudi željeli biti sretni i radosni, posebno na ovaj dan Uznesenja BDM-e na nebo, odnosno na hrvatski ljetni Božić. Ovdje se danas nalaze vjernici iz svih dijelova Hrvatske i svijeta, te svi žele biti sretni i radosni, a to im može udijeliti Isus Krist po zagovoru Njegove Majke.

„Blažena Djevica Marija je rodila Isusa Krista i trebamo joj reći hvala. Ona je Majka Isusa Krista, a mi je zovemo Majkom Crkve. Ako svi mi kažemo da smo Crkva i iskreno kažemo - 'Oče naš', onda imamo svi na nebu jednog Oca i majku koja se zove Gospa. Po tome smo svi braća i sestre. Isus kaže - svojim prijateljima oprosti, a za neprijatelje moli - ljubi Crkvu, ma kakva ona bila“, nastavio je don Ivan.

„Što se tiče braka između muža i žene - oboje su odgovori brinuti se za djecu i jedno za drugo u dobru i zlu, ne samo u materijalnom - tjelesnom obliku, nego i u duhovnom obliku. Trebamo zahvaljivati Bogu za sve što imamo i ljubiti jedni druge kao samoga sebe, jer smo braća i sestre zajedničkog Oca na nebu i Majke – Gospe“, zaključio je do Ivan Šibalić.

Pri kraju misnog slavlja župnik don Ante Čulić obratio se nazočnima zahvalivši don Ivanu Šibaliću na poticajnim riječima, kao i svima koji su svojim radom doprinijeli proslavi svetkovine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na Gornjem Orahu u crkvi sv Marka uz nazočnost velikog broja vjernika proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika župe ...
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...