Proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova i Marijina u Mlinište

Župa Vidonje u nedjelju, 25. lipnja proslavila je svetkovinu Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina u Mliništu.

Slavlje su uzveličali pučki pjevači župe a misno slavlje predvodio je prof. na KBF-u u Splitu dr. don Ante Mateljan u koncelebraciji s župnikom don Mladenom Margetom. Slaveći svetkovinu Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina shvaćamo da je to zapravo jedan poziv - Gospodin nsd poziva da ostvarimo ono što ustvari molimo kad molimo zlatnu krunicu – „Isuse blaga i ponizna srca učini moje srce po Srcu Svome.“ Kršćanski poziv ostvarenja Božjega poziva nama ljudima jest da imamo srce kao što je Isusovo, sve dok ne dođemo do pitanja koje glasi - a koliko košta imati srce?

Nema ništa ljepše, nego biti voljen i nekoga voljeti, darovati svoj život onome koga voliš. Bog koji ima sve, sav svijet, toliko nas ljubi da nam daruje sebe, svoj život. Od nas očekuje da svoje srce uskladimo sa Njegovim Srcem. naglasio je don Ante. Prije zaziva Božjega blagoslova, navodeći koliko je bitno zajedništvo, te duhovno zajedništvo u vjeri, prijateljstvo i razumijevanje a župa Vidonje ima dosta svećenika, don Ante je pozvao vjernike da mole za novo ređene svećenike, dan ranije u Splitu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...