Proslava blagdana sv. Franje u franjevačkom samostanu na obali u Splitu

U crkvi sv. Frane na Obali u Splitu svečano je proslavljen blagdan sv. Franje Asiškog. Misno slavlje sa prigodnom homilijom predvodio je don Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u Bosni i Hercegovini u koncelebraciji sa fra Martinom Jakovićem, gvardijanom i fra Paškom Mandurićem. Vjernici su se za svetu misu pripremili molitvom svete krunice. Na početku misnog slavlja, sve okupljene pozdravio je fra Martin Jaković, gvardijan.

U prigodnoj homiliji, don Tomo Vukšić je istaknuo obraćenje sv. Franje i nasljedovanje Isusa Krista. Posebno je naglasio krepost poniznosti koja je resila sv. Franju ponovivši da je poniznost majka svih kreposti. Osvrnuo se na poznatu Pjesmu stvorova naglasivši da je „Franjin život najbolja pjesma pohvale Bogu, zahvaljivanja i svjedočenja“. Život sv. Franje nadahnuće je brojnima i primjer za nasljedovanje svim vjernicima. Svoju homiliju završio je pozivom da svi hrabro, poput sv. Frane nasljeduju, zahvaljuju i svjedoče Isusa Krista.

Na kraju misnog slavlja o. gvardijan, zahvalio je don Tomi Vukšiću na odazivu i riječima ohrabrenja i svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi. Svima je čestitao svetkovinu sv. Franje. Po završetku mise vjernici su imali priliku iskazati štovanje relikvijama sv. Franje.