Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U četvrtak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana. Središnje slavlje počelo je u 10:30 procesijom koju je animirao gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, a sviranjem su je pratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.

Nakon procesije u crkvi sv. Franje slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Ivan Marija Đuzel, jedan od dvojice ovogodišnjih imotskih mladomisnika, uz koncelebraciju gvardijana i još 11 svećenika. U prigodnoj propovijedi fra Ivan Marija govorio je prisutnim vjernicima kako se poput sv. Franje otvoriti snazi Božje ljubavi koja jedina može čovjeku dati istinski smisao i sreću.

Na kraju misnog slavlja prisutne je vjernike pozdravio o. gvardijan, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi. Svima je čestitao svetkovinu Sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz Imotskog pripremili su ispod samostanskog cedra zakusku za svoje goste iz drugih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja.