Slavlje sv. Stjepana u samostanu Majke Božje Divne na Marjanu

Na blagdan Sv. Stjepana prvomučenika, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić posjetio je samostan Majke Božje Divne na splitskom Marjanu, gdje je u zajedništvu sa sestrama Kćeri Božje ljubavi, don Ivanom Jakuljom i don Gabrijelom Kamberom, slavio euharistiju.

Govoreći o sv. Stjepanu, nadbiskup je istaknuo dvije njegove oznake koje su i odrednica Crkve: svjedočanstvo mučenika i služenje. Progovorio je tako o milijunima mučenika diljem svijeta koji su zbog vjere u Isusa Krista progonjeni do prolijevanja krvi ili izrugivani i ismijani. Podsjetio je i na njihove sestre, Drinske mučenice, koje su zlostavljane i ubijene iz mržnje prema vjeri. Nadalje, nadbiskup je istaknuo svečevo služenje u prvoj Crkvi koje je bilo moguće jer je Krista potpuno primio u svoj život. „Za sv. Stjepana piše da je bio pun milosti i snage. Imao je ljepotu i sklad duha jer je usklađivao svoj život s Božjom voljom. On neka vam je uzor u služenju. I vi ste poslužiteljice braće i sestara u našoj Crkvi te tako vršite volju Božju, a to vas čini lijepima i ostvarenima“, kazao je nadbiskup i pozvao sestre da se mole sv. Stjepanu kako bi im pomogao u svjedočenju svoje vjere.

Nakon misnog slavlja i druženja sa sestrama nadbiskup Barišić posjetio je i ženski dom za starije i nemoćne o kojem vode brigu sestre Kćeri Božje ljubavi.

Fotografije: Gabrijel Kamber