Svečana akademija povodom Dana splitskoga sjemeništa i gimnazije

Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ svečanom su akademijom proslavili Dan sjemeništa i gimnazije u nedjelju, 15. travnja, u ispunjenoj velikoj dvorani splitskog sjemeništa. Akademiji su nazočili splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, generalni vikar mons. Miroslav Vidović, ravnatelj sjemeništa don Edvard Punda, ravnatelj gimnazije don Josip Dukić, učenici i djelatnici NKG-a, odgojitelji Centralnog-bogoslovnog sjemeništa, bogoslovi, redovnice te ostali prijatelji, članovi obitelji, gosti i posjetitelji.  

Tijekom programa mještoviti zbor NKG-a izveo je pod ravnanjem s. Lidije Matijević četiri skladbe: „Ave Maria“ (Šime Marović), „Kraljice neba“ (Ivan Kokot), „Rajska kruno“ (Šime Marović) i „Zdravo Djevo“. Skladbe „Ave Maria“ i „Zdravo Djevo“ izveli su uz glazbenu pratnju sjemenišnog tamburaškog orkestra „Mosorska vila“.

Središnji dio akademije bila je predstava „I što sad?“ koju je osmislio, napisao i s učenicima uvježbao don Vedran Torić. Riječ je o dramsko-scenskoj igri u šest slika koja progovara o vršnjačkom nasilju, povodljivosti za pojedincima i izgubljenosti u masi te o aktualnim društvenim i obiteljskim problemima. U predstavu je bilo uključeno 30 učenika čiju je skladnu umješnost glume i pjesme oduševljena publika nagradila dugotrajnim pljeskom. Svi su se imali priliku osvjedočiti u njihove talente, profesionalnost, kreativnost, slogu i pozitivan mladenački duh. Nakon akademije mladi su glumci nastavili druženje u radosnom obiteljskom ozračju u sjemenišnoj blagovaonici.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U ponedjeljak 16. travnja u franjevačkoj crkvi Svete Marije u Makarskoj splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić ...
Franjevački klerikat u Splitu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja prvi put ove godine u organizaciji ...
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ svečanom su akademijom ...
Uoči svetkovine Navještenja Gospodinova, u nedjelju Božjega milosrđa, 8. travnja, u kapeli Navještenja Gospodinova u ...
Uoči svetkovine Božanskog Milosrđa, 7. travnja 2018. radosno smo proslavile Dan Provincije u molitvi i zajedničkome ...
U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu na Veliku subotu 31. ožujka upriličena je već tradicionalna uskrsna čestitka ...
U kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, na tradicionalnom susretu bogoslova s njihovim roditeljima i ...
U samostanu sestara Službenica Milosrđa – Anćele svečanim misnim slavljem koje je u suslavlju s povjerenikom za misije ...